2020. március 29., vasárnap

Tésztás túrós felfújt

       

Aki ismer az tudja, hogy nem szokásom lenyúlni senki receptjét.  Ha ráakadok egy jó receptre elolvasom, megnézem, analízálom, s ha nagyon megtetszik akkor kipróbálom. Aztán újra és újra elkészítem amíg rájövök a PONTOS adagokra , végre nekem is tetszik a végeredmény és a recept felkerülhet saját blogomra.
Ezzel a felfújttal is hetekig kísérleteztem amíg megszületett a várt eredmény.
     

     
Hozzávalók: 200 g széles laskatészta, 5 tojás, 12 evk. cukor, 200 g tejföl, 175 g tehéntúró, 50 g mazsola, 1 kisk. vaníliaeszenc, fél citrom reszelt héja.
A laskát enyhén sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, rendre hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, majd a laskát és a mazsolát. A végén szép óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket is. Vaníliaeszenccel és friss reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, belesimítjuk a masszát, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig sütjük. Baracklekvárral kínáljuk. Nagyon finom...

4 megjegyzés:

  1. Nálam is tervbe van, miután Jucika fel hívta rá a figyelmemet..Sok évvel ezelőtt készítettem, a végeredmény ugyanaz, de cérnametélt volt a receptbe, és túrosbélesnek hívták...ha jól emlékszem...Végül is mindegy..Amúgy is nagyon rég jártam nálad!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy itt voltál és tetszett a recept...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...