2010. július 3., szombat

Meggyes lepény



Már olyan rég készülök lepényt sütni. Voltak azok a nagy melegek, aztán a szülinap, valahogy mindig elmaradt. De most kedvem kerekedett, meggyem is volt otthon és segítség is akadt.
Gyorsan elmorzsoltam 2,5 g élesztőt egy tálikába, hozzáadtam 2 evk. cukrot és cseppfolyóssá kavartam, megszórtam egy kis liszttel és langyos tejet töltöttem rá.
Amíg készült a cök, addig kimértem kb 500 g lisztet. A liszthez hozzáöntöttem az élesztős masszát, 1 kisk. sót, 6 evk. olajat és 2 egész tojást. Langyos tej hozzáadásával elkezdtem dagasztani a tésztát, addig amíg szép hólyagos lett és kezdett leválni a kezemről. Letakartam, pihenni hagytam kb 1 órát.
Addig egy vaníliás pudingport 8 evk. cukorral 500 ml tejben előfőztem.
Miután megkelt a tészta, olajozott kerek tepszikbe gyomkodtam és rákentem a krémet, majd szépen kiraktam meggyel. Előmelegített sütőbe toltam és szép mosolygósokra megsütöttem. Ebből az adagból 3 szép lepény lett, amiből kettő még melegen elfogyott.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és isteni finom lehetett. Viszem a receptet és én is megsütöm. Köszönet érte.:)

    VálaszTörlés
  2. Tetszik,vittem én is a recit,párom szereti az ilyen sütiket.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta,ízre is csodás lehet

    VálaszTörlés
  4. Gizi!

    Köszönöm, nagyon kedves vagy!

    VálaszTörlés
  5. Belly!

    Örvendek, hogy tetszik!

    VálaszTörlés
  6. Bianka!

    Köszönöm, igazán kedves vagy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...