2010. november 29., hétfő

Ehető mézes Mikulások és puszedlik



Igen, jól olvastátok: ehető Mikulások és puszedlik. Ezeket a finomságokat minden lelkiismeretfurdalás mellett el lehet fogyasztani.
Számtalan blogon láttam szebbnél szebb mézes finomságokat gyönyörűen megírva, hímezve, kidíszítve. Amit Ti csináltok lányok az kész művészet, hisz kézügyességet és sok munkát igényel.
Ha ajándékba kapnék egy ilyen szép megírt mézest sajnálnám megenni.
Ezért az én mézeseim csak ilyen egyszerűek...
A receptem is egyszerű, csak 3 egész tojás, 3 evőkanál méz, 4 evk. olaj, 250 g cukor, 1 kiskanál szódapor, 1 kiskanál fűszer [szegfűszeg és fahéj vegyesen], 500 g liszt.
A tojásokat a mézzel, olajjal, cukorral gőz felett addig kavarjuk amíg elolvad a cukor.
Ha kihűl hozzáadjuk a lisztet és a szódaport, amit előzőleg egy kis ecettel feloldottuk.
Ezt a masszát ajánlott 24 órát pihentetni, de legalább 2 órát hideg helyen.
Pihentetés után, fél centisre kiserítjük és különböző formákkal kivágjuk, 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Ha csak puszedliket akarunk akkor dió nagyságú golyócskákat formálunk, de vigyázat, ne tegyük sűrűn egymás mellé...
A fehér glazurt 1 tojásfehérjéből, 150 g porcukorból és pár csepp citromléből készítjük.
A díszitést mindenki fantáziájára bízom.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek!Mézes puszedlit azt hiszem az idén én is készítek, ha úgy alakul...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek és már enném is őket.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek,ügyes vagy,nekem nem megy az ilyesmi :(

    VálaszTörlés
  4. Ottis!

    Köszönöm, mi már felfaltuk őket, de készítünk még...

    VálaszTörlés
  5. Bianka!

    Köszönöm, kedves vagy!

    VálaszTörlés
  6. Andi!
    Köszönöm. Légy nyugodt, nem vagy egyedül...

    VálaszTörlés
  7. Juci ! Viszem ezt a recepted is, mert emlékszem, hogy tavaly karácsonykor nem győztem sütni, mert a legkisebbik unokám ugy fogyasztotta, ahogyan kisültek. Igy aztán nem győztem az utánpótlásról gondoskodni.
    Ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  8. Tare fain bradutul din stelute, imi place!

    VálaszTörlés
  9. Viki!
    Vigyed bátran, mert ez a recept száz esztendős,
    nekem mindig bevált.
    Igazán örvendek, ha tudok segíteni.

    VálaszTörlés
  10. Liana10!

    Asa-i? E foarte usor de facut! Ma bucur ca iti place!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...