2011. február 21., hétfő

Kolozsvári rakott káposzta



Tegnap nagyon finomat ebédeltünk: kolozsvári rakott káposztát. Elkészítését édesanyámtól tanultam, aki gyakran főzte nekünk.
Hozzávalók: egy nagy fej savanyú káposzta, 750 g őrölt hús, 200 g rizs, 1 l tejföl, 1 hagyma, kevés olaj, só, bors, pirospaprika.
A káposztát több vízben kiáztatjuk, megvágjuk, kb. 2 órán át pároljuk. A húst egy hagymával megpároljuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. A rizset egy kis vegetával megfőzzük. Egy magas peremű lábast kizsírozunk, amiben majd rétegezzük az előre elkészített hozzávalókat a következő sorrendben: káposzta, rizs, hús, tejföl, káposzta, rizs, hús, tejföl. 20 percre a sütőbe tesszük. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Fenséges!!!!

9 megjegyzés:

  1. Hát meghiszem, hogy fenséges!

    VálaszTörlés
  2. Nemrég én is ezt készítettem!:-)

    VálaszTörlés
  3. Egyszerűen imádom az összes káposztás ételt, levest, rakva, töltve, mindegy. Nagyon finomak:-))))

    VálaszTörlés
  4. Juci ez nagyon finom lehetett,imádom a káposztás ételeket!:-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta! Ízlésesen tálalva!:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, kedvesek vagytok!

    VálaszTörlés
  7. super faina ideea,,,,,si arata de-mi vine sa trec prin ecran,mai ales ca azi-noapte am venit acasa si nu am prea multa mancare,,,,,pupppp!!!!!

    VálaszTörlés
  8. Mirela!
    Multumesc, esti dulce!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...