2013. április 23., kedd

Babérleveles burgonyakrémleves


           Ez az egyik kedvenc húsnélküli levesünk. Ha késésben vagyok az ebéddel, mindig ezt választom (félórát sem vesz igénybe).
           Hozzávalók: 500 g krumpli, 2 darab babérlevél, 1 hagyma, 1 vegetakocka, 1 dl tejszín, citromlé, só.
           Rá: pirított kenyérkockák, pár csepp olívaolaj.
          A krumplikat megtakarítjuk, felkockázzuk, majd a babérlevéllel, a vegetakockával meg a hagymával együtt főni tesszük. Ha a krumpli megpuhult, kivesszük a hagymát meg a babérleveleket és turmixgéppel pépesítjük. A burgonyapépet tovább hígítjuk tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, kevés citromlével savanyítjuk (esetleg ecettel) és összeforraljuk.
         Tálaláskor olívaolajjal meglocsolt pirított kenyérkockákat adunk.

6 megjegyzés:

  1. Egyszerűsége ellenére nagyon finom leves lehet a babérleveles ízesítéssel! :)

    VálaszTörlés
  2. A kedvenc krumplilevesem nekem is babérlevéllel készül, csak nem pürésítem, de egyszer így is ki kell próbálnom:)

    VálaszTörlés
  3. Imádjuk mi is a leveseket :) a burgonyakrémleves nálunk is nagy kedvenc

    VálaszTörlés
  4. A legnagyobb favoritom a krumpli-bármit és bármennyit képes vagyok enni belőle-guszta a leveskéd!

    VálaszTörlés
  5. Szeretjük a krumpli levest, kicsit másképp készítem, de mindig babérlevéllel, ki fogom próbálni ezt a receptet is.

    VálaszTörlés
  6. Lányok! Örülök, hogy mindenkinek tetszett a recept!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...