2013. április 15., hétfő

Diós mézes szelet


        Ki ne ismerné a mézes szeletet, ha nem is ezt a diósat, akkor a hagyományost. Gyermekkoromban nagyi sokszor sütötte, finom savanykás ízzel töltötte, nagyon szerettük. Ugyanígy a gyerekeim is rajongnak érte, főleg a lányom nagy kedvence. Most a diós változatát mutatom be.
        Csak annyiban tér el a hagyományostól, hogy a tésztájába pirított darált dió is kerül, ami aztán a grízes krémmel meg a málna ízzel remekül passzol.
        Hozzávalók: 100 g méz, 100 g porcukor, 100 g darált dió, 300 g liszt, 2 tojás, 1/2 kisk. szódapor. 
        A fenti hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk, majd egy órát jégszekrényben pihentetjük. Négy világos színű lapot sütünk a tepsi háton.
        Krém: 400 ml tej, 4 evk. búzadara, 200 g cukor, 200 g vaj.
        A tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belefőzzük a búzadarát. Amikor még langyos, hozzákavarjuk a kockákra vágott vajat is. Ezzel a krémmel meg málnaízzel töltjük be a lapokat.

5 megjegyzés:

  1. De szép szeletek! :) Ezzel a diós tésztával nem ismertem, de így még finomabb lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, és mutatós szép szeletek!

    VálaszTörlés
  3. Tényleg csodás, megkóstolnám szívesen!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Lányok örülök, hogy tetszett a recept!

    VálaszTörlés
  5. Ez is nagyon finom lehet! (Talán én is ettem ilyent réges-rég, de lekvár nélkül)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...