2013. augusztus 21., szerda

Sült cukkinitallérok lecsóágyon


    Szerény ebédünket szeretném bemutatni. Tegnap még két szép friss cukkinit kaptam a kertben. A konyháig sem értem velük már a lányom felkiálltott: Ó neeem! Aztán kiegyeztünk, hogy lecsó is lesz, amit mindenki szeret, csak aztán a cukkinit oly leleményesen kell belevarázsolnom az ételbe, hogy még véletlenül se kerüljön az ifjúság tányérjába.
     Hozzávalók: 2 kisebb cukkini, 2 hagyma, 4 paprika, 3 sárgarépa, 3 burgonya, 4 paradicsom plusz pár koktélparadicsom, 1 cikk fokhagyma, 3 karika friss csipős paprika, 50 ml olaj, fél kisk. köménymag, bors, só.
    A cukkiniket meghámozzuk és két ujjnyi szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsózzuk, majd forró olajon mindkét oldalukat megsütjük, tálcára kiszedjük, félretesszük. Ugyanabban az olajban megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát, hozzáadjuk rendre a felszeletelt paprikát, sárgarépát, kockára vágott burgonyát, pár perc elteltével a leforrázott, lehéjazott feldarabolt paradicsomot is. Fűszerezzük: sóval, borssal, köménymaggal és tört fokhagymával. Kevés víz, esetleg paradicsomlé hozzáadásával a zöldségeket puhára pároljuk. Félidőnél a cukkinitallérokat és a koktélparadicsomokat is a lecsóra, a lábosba helyezzük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemlevéllel szórjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...