2013. augusztus 4., vasárnap

Szavarin


         Tegnap majd szívinfarktot kaptam, amikor kiderült, hogy 107 receptet másoltak le blogomról ezen a napon. Eddig 45 volt a legtöbb és 3 a legkevesebb. Hát kedveseim, ennek csak örülni tudok. Továbbá pedig bocsánatot szeretnék kérni, hogy mostanában szinte senkinek sem kommentelek. Lehet, ha egy picit kipihenem magam újra a régi leszek. Addig is mindenkinek kellemes nyarat kívánok!!!
        Ezt a finom süteményt ma a lányommal készítettük közösen, a drága férjecskémet leptük meg vele. Pont a szülinapján és az elkövetkező hetekben fürdőszobáztunk, aztán csak most került idő az igazi ünneplésre.
        Hozzávalók: 5 tojás, 5 evk. cukor, 5 evk. zsemlemorzsa, 1 evk. liszt.
        A sziruphoz: 200 g cukor, 400 ml víz, rumaroma. Továbbá: 300 ml tejszín, 1 tasak habfixáló, meggybefőtt.
       A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket pici sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Ha elolvadt már a cukor, akkor hozzáadjuk a zsemlemorzsát. a lisztet meg a tojáshabot, felváltva. Muffintepsinket vagy pici kalácsformáinkat kiolajozzuk,  muffinpapírral kibéleljük, majd a tésztát beletöltjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk és 15 perc alatt készre sütjük.
     Míg sül elkészítjük a szirupot, kihűtjük. A tejszínt a habfixáló porral felverjük, felhasználásig jégszekrényben tartjuk. A kész, kihűlt szavarinokat szirupba áztatjuk, mindegyiket kettévágjuk és tejszínhabbal töltjük.

       Tetejüket beggybefőttel díszítjük.
DRÁGA SZÍVECSKÉM,  MI NAGYON SZERETÜNK TÉGED!!!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon helyesek lettek, biztosan ízlett a férjednek, akinek boldog szülinapot kívánok utólag is:) Sajnálom,hogy recepteket másoltak tőled, de ez azt jelenti, hogy ennyire jók és népszerűek a receptjeid:)

    VálaszTörlés
  2. A sütemény nagyon guszta, a férjednek boldog születésnapot kívánok! A receptjeid pedig kíválóak.

    VálaszTörlés
  3. Isten éltesse férjedet nagyon sokáig! Igazán nagyon finom süteményt készítettetek biztos hamar elfogyott nagyon guszta! Pihenjél is azért néha, ebben a kánikulában ilyen nagy munkában vagytok !

    VálaszTörlés
  4. Nagyon mutatósak, igazán ünnepre való finomságot sütöttetek! :) Isten éltesse férjedet sokáig erőben, egészségben! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...