2013. december 2., hétfő

Klementinnel töltött rolád

 Ezt a sütit is megálmodtam. Szombat reggel arra ébredtem, hogy én ezen a napon roládot kell készítsek. Nem is akármilyent, klemenntinnel töltve.
Kakaós piskótalap
Hozzávalók: (4 tojássárga+ 4 evk. cukor+ 2 evk. víz+2 evk. olaj) + (2 evk. liszt+2 evk. kakaó+ 1/2 tasak sütőpor)+ (4 tojásfehér habja).
A fenti hozzávalókból barna piskótalapot sütünk a szokásos módon. Még melegen feltekerjük, hűlni hagyjuk.
Krém amivel betöltjük
Hozzávalók: 1 tasak hidegen kötő  vaníliás pudingpor, 250 ml hideg tej. Még 6 darab egész klementin.
A piskótalapot megkenjük a krémmel, rásorakoztatjuk a klementineket, majd szép óvatosan újra feltekerjük.
Tetejét tejszínhabbal díszítjük (150 ml ).Azonnal fogyasztjuk.

6 megjegyzés:

  1. Hát te igazán finomságokat álmodsz meg:) Csodaszép:) Imádom a klementint:)

    VálaszTörlés
  2. Igen, azonnal fogyasztanám, ha itt lenne előttem! :) Jól megálmodtad, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerű, milyen jól néz ki.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon ügyes vagy és szép álmaid vannak, már az előző túrókrémtorta is guszta nagyon:-))))

    VálaszTörlés
  5. Elegáns sütemény-költemény!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...