2013. december 11., szerda

Túró fánk

 Az idén Mikulás bácsi bejelentette, ha nem készítek túrós fánkot, nem jön  többet hozzánk.  Szerencsére most már tudom honnan kell beszereznem a friss tehéntúrót(a LDL-ből). Olyan finom fánkocskákat sütöttünk a lányommal, hogy sütés után még forrón elkapkodták a háziak és szegény Mikulásnak alig jutott belőle.
Hozzávalók: 1 kg tehéntúró, 200 g cukor, 6 tojás, 4 tasak vaníliapor, 500 g liszt, 2 tasak sütőpor, kevés só.
A túrót áttörjük. Egy nagyobb tálban a kétféle cukrot a tojássárgákkal meg a túróval habosra kavarjuk, egy kevés sót adunk hozzá, majd szép rendre hozzáadjuk  a sütőporos lisztet és a tojások habját felváltva.
Vizes kézzel apró gombócokat formálunk és bő, forró olajban megsütjük. Hogy mivel tálaljuk? Olvasztott csokival, pudinggal, ízzel, porcukorral, kinek- kinek ízlése szerint...

3 megjegyzés:

  1. Milyen finomságosat készítettek a Mikulásnak. Biztosan visszatér majd jövőre is. :)

    VálaszTörlés
  2. Írigylem a Mikulást, nagyon finom lehetett, a receptet vittem, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Pedig jó kis adag készült :D Én egész tojással készítettem eddig, ezt a változatot én is viszem :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...