2014. április 30., szerda

Tojáspörkölt maradékokból

   
     Ezt a finom fogást még a múlt héten a húsvéti maradékokból állítottam össze. A disznósültből maradott egy darabka, meg egy pár főtt tojás. Nem volt nehéz dolgom, amíg a puliszka megfőtt, addigra a tojáspörkölt is elkészült. Finom tormás céklával tálaltam, fenséges volt.
     Hozzávalók: sült hús, főtt tojás, liszt, hagyma, tejföl, friss petrezselyemzöld, olaj, fűszerpaprika, só, bors.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban  megdinszteljük, hozzáadjuk a kockákra vágott sült húst, fűszerezzük, majd lisztes tejfölös habarással besűrítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd a végén hozzáadjuk a felszeletelt tojást(személyenként 1-2 darabot).

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...