2014. június 29., vasárnap

Fehércsokis tejszínhabos cseresznyetorta

        
Most a lányomnak készítettem ezt a finom gyümölcstortát. Csak a gyümölcsöt választotta ki, minden mást rám  hagyott. Ezúttal egy kávés piskótát sütöttem, amit vajas pudingos krémmel töltöttem, tetejét barackízzel kentem meg, amire nagyon sok kimagolt cseresznyét pakoltam. Aztán mindezekre fehércsokis tejszínhabos krémet halmoztam. Nagyon meg volt elégedve vele az Ünnepelt és nem csak Ő, az egész család is.
         Hozzávalók a kávés piskótalaphoz: 7 tojás, 7 evk. cukor, 2 evk. kakaó, 1 evk. nesszkávé, 7 evk. liszt, 1/2 tasak sütőpor.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, aztán rendre hozzáadjuk a sárgákat, a kakaót, a kávéport, meg a sütőporos lisztet. Egy 28 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, ebbe töltjük a masszát, majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt kettévágjuk és vajas pudingos krémmel töltjük.
         Hozzávalók: 500 ml tej, 1 tasak eperízű pudingpor, 200 g cukor, 200 g vaj. Még 200 g keksz.
A pudingot megfőzzük, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra kavarjuk, majd a pudinggal összevegyítjük.
Ezzel a krémmel töltjük be a piskótalapot. Miután felét a krémnek rásímítottuk a piskótára, kis kerek kekszecskékkel rakjuk ki. Erre tesszük a második adag krémet, aztán betakarjuk a második piskótalappal.
Tetejét 2 evk. barackízzel  lekenjük, majd kirakjuk sok sok kimagolt cseresznyével(1 kg).
Rá fehércsokis tejszínhabos krémet símítunk.
         Hozzávalók: 1000 ml tejszín, 500 g fehércsoki, 2 tasak  zselatin.
A tejszínt forráspontig melegítjük, tűzről levéve hozzáadjuk a feldarabolt fehércsokit és símára keverjük, kihűtjük. A zselatint 200 ml vízbe áztatjuk, majd mikróban felmelegítjük és úgy töltjük a krémhez. Azonnal a tortára öntjük, másnapig a jégszekrényben pihentetjük. 
Pillecukorral, cseresznyével meg színes bonbonokkal díszítjük.

1 megjegyzés:

  1. Itt is szeretettel gratulálok az Ünnepeltnek :)! Igazi ízorgia lehetett ez a torta!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...