2014. szeptember 5., péntek

Sültpaprikás nokedlis gombapörkölt

Már itt volt az ideje, hogy bejegyzést írjak. Egy picit nehéz heteket éltem, éltünk át. Romboltunk, bontottunk, építettünk, falaztunk, vakoltunk, gitteltünk, festettünk. A visszapakolásról hadd ne számoljak be. Most is van ami nincs teljesen a helyén, és mindez az én konyhámban történt. Két hét után, nagy örömömre, végre nyugodtan főzhetek.
Hozzávalók: 500g friss gomba, 3 hagyma, 3 paprika, 50 ml olaj, só, bors, fűszerpaprika.   A nokedlihez: 200 g liszt, 1 tojás, só, víz.
Először 2 piros paprikát megsütünk, megtakarítjuk, torzsájukat eltávolítjuk, feldaraboljuk, félretesszük.
A  gombát megtakarítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott megmaradt paprikát, tovább pároljuk, majd miután a feldarabolt gombát is hozzáadtuk, fűszerezzük: sóval, borssal, fűszerpaprikával meg a feldarabolt sültpaprikával. Készre főzzük.
A nokedlihez összekavarjuk a lisztet a tojással, sózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. Kiskanállal kiszaggatva, lobogó sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és a kész gombapörkölthöz adjuk.
Mégegyszer így együtt felmelegítjük és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Imádom a gombás tésztás ételeket! Akkor nem unatkoztál az elmúlt héten . Sok munka de biztos hogy megérte gyönyörködhetsz benne és természetesen főzhetsz kedvedre! Szép hétvégét kívánok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...