Az utolsó karfiolból, ami a kertünkben termett, egy finom karfiolkrémet készítettem. Csak egyszerűen: majonézzel, pici fokhagymával ízesítve.
Hozzávalók: 1 fej karfiol(500-700 g), 1 cikk fokhagyma, só, bors. A majonézhez: 1 tojássárga, 1 kisk. mustár, só, 200- 250 ml olaj.
A karfiolt rózsáira szedjük, megtakarítjuk, megmossuk, majd bő fővő sós vízbe főni tesszük. Ha megfőtt leszűrjük, kihűtjük, majd egy villa segítségével megtörjük. A fenti hozzávalókból a szokásos módon majonézt készítünk.
A karfiolt összekeverjük a majonézzel, ízesítjük sóval borssal és reszelt fokhagymával.
Tálalásig jégszekrényben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése