2015. március 9., hétfő

Csokis meggyzselés torta

    
Drága jó Édesanyámnak készült ez a finom torta. Megint  lányom segítségét vettem igénybe, és íme  az eredmény. Na jó , mint minden sütinek ennek is van egy kis szépséghibája(a tetejére töltött tortazsele habos maradt megkötés után is), de attól eltekintve nagyon de nagyon finom volt.
Hozzávalók: 1 darab piskótalap(7 tojás, 7 evk. cukor, 7 evk. liszt, 1/2 tasak sütőpor, 27 cm átmérőjű tortaforma)
1darab  tojásfehérjés kókuszos lap (2 tojásfehérje, 60 g cukor, 60 g kókuszreszelék, 1 evk. liszt, késhegy sütőpor, ugyanaz a tortaforma)
Krém: 500 ml tej, 1 tasak csokis pudingpor, 200 g cukor, 200 g margarin(UNIREA), 100 g tejcsoki
Tetejére: 300 ml meggybefőttlé, 15-20 darab meggy , 2 evk. zselatinpor. A torta bevonásához, díszítéséhez: 1 tasak hidegen kötő csokoládés pudingpor, 250 ml hideg tej és 2 evk. cukor. Még 4 evk.  meggylekvár.
Először a piskótalapot sütjük meg a fenti hozzávalókból. Kihűtjük, kettévágjuk.
A fehér laphoz a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. Sütőpapírral bélelt tortformában sütjük 180 fokon.
 A krémhez a pudingot  cukorral megfőzzük, majd ha langyosra hűlt hozzákavarjuk a margarint is. A végén a csokit is beletördeljük.
A hidegen kötő pudinport összevegyítjük a cukorral meg a hideg tejjel és a kemény habbá verjük, felhasználásig jégszekrényben tartjuk. A zselatinport kevés vízbe beáztatjuk, ha megduzzadt mikróban felmelegítjük,  befőttléhez kavarjuk és amikor már kezd besűrűsődni a torta tetejére töltjük.
Összerakás:
A fél piskótalapot bevonjuk vékonyan meggylekvárral. Erre kenjük a csokis pudingos krém felét, betakarjuk a fehér kókuszos lappal, rá jön a krém második fele, majd tetejére az ízzel bevont piskótalap. A torta szélét bevonjuk a hideg  pudingkrémmel, ügyelve, hogy  tetejére is jusson. A torta tetejét kirakjuk meggyel(a befőttből), ráöntjük a zselatinnal elkevert befőttlevet, majd a tortát pár órát jégszegrényben tartjuk.

Drága jó Édesanyám boldog szülinapooot kívánunk, erőt egészséget és minden eképzelhető jót a világon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...