2015. március 30., hétfő

Túrós lepény


      
      Meg voltam győződve, hogy ez a sütemény már rég a bejegyzéseim között sorakozik, és nagyot csalódtam.
Ilyenkor tavasszal többször megsütöm, a családom nagy nagy örömére. Most is dupla adagot készítettem, tésztája pedig az ALMÁS LEPÉNY-é. Megjegyzem, hogy a tehéntúrót (szinte mindig), a LDL-ből veszem, ami 1 kg-os vedrecskében van. Nagyon finom krémes állagú, így a töltelékből legalább a tejfölt kisporólhatom.
      Hozzávalók 2 adaghoz: 600 g liszt, 250 g margarin(UNIREA), 4 tojás, 250 g cukor, 2 evk. tejföl, 1 sütőpor (vagy 1 kisk. szódabikarbóna+1 kisk. ecet), pici só.
      A töltelékhez: 1 kg tehéntúró, 5 tojás, 250 g porcukor, 4 tasak vaníliapor, 150 g mazsola, 1 citrom héja.
Először a tésztát állítjuk össze.
       A tojásokat a tejföllel és a cukorral jól elkavarjuk, hozzáadjuk a lágy(de nem olvasztott) margarint, majd a lisztet amibe sót és sütőport vegyítettünk. 2 órát jégszekrényben pihentetjük. Addig 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
       A tésztát 4 részre osztjuk. Kettőt, miután kiserítettük, a tepsikbe tesszük, amire aztán a töltelék kerül. A túrót a tojássárgákkal, a porcukorral és a vaníliával elkavarjuk, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, a citromhéjat, majd a végén a kemény tojáshabot. A krémet a két tepsibe osztjuk és a maradék kinyújtott lapokkal betakarjuk. Mielőtt sülni tennénk, villával megszúrkáljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Felvágás előtt porcukrot szórunk rá.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Juci kellemes húsvétot kívánok az egész családnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Katalin! Viszontkívánom én is!
      Nagyon kedves vagy, hogy rám is gondoltál!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...