2016. április 23., szombat

Pudinggal töltött lepény


Már kelt a tésztám és én még nem tudtam mivel is fogom majd megtölteni. A fagyasztott gyümölcs már rég elfogyott, alma is csak egy pár maradt a kosárban, diót pedig tudtom szerint nem tört senki. Hát akkor maradt a puding meg az íz.  Az elsőt választottam.
Hozzávalók: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 4 evk. olaj, 2 tojássárga, 300 ml langyos tej, 1 kisk. só, 25 g friss élesztő.
A töltelékhez: 600 ml tej, 10 evk. cukor, 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 evk. liszt, 2 tojásfehérje.
Tetejére: 1 tojás.
Rugalmas tésztát gyúrunk a szokásos módon. Lisztezett tálban egy órát pihentetjük a tésztát, míg duplájára nem kel. Addig megfőzzük a pudingot, kihűtjük. Ha meghűlt hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék kemény habját.
Ha megkelt a tésztánk 4 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot fél cm vastagra kinyújtjuk.
Kettőt egy-egy kiolajozott lepény tepsibe tesszük, rásímítjuk a pudingot, befedjük egy-egy újabb kinyújtott lappal, felvert tojással lekenjük és mehetnek is a sütőbe.


2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...