2018. július 29., vasárnap

Csupa csoki torta

Még a múlt héten készült ez a finom torta, az uracskám szülinapjára. Ezen a héten nyaralni voltunk, úgy hogy csak most tudom pótolni a receptet. 
Hozzávalók: egy 6 tojásos ,kakaós piskótalap: 6 tojás, 8 evk. cukor, 3 evk. kakaó, 3 evk. liszt, fél tasak sütőpor, 2 evk. olaj.
Különválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjéktől. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, rendre hozzáadjuk a sárgákat is, beleszitáljuk a kakaót meg a sütőporos lisztet, majd a végén az olajat is hozzákavarjuk. Egy 24 cm-es átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Ha kihűlt, két lapba vágjuk, mindkét lapot megkenjük finom málna
lekvárral (szirupozás helyett).
A krémhez szükséges: 2 csokis hidegen kötő pudingpor, 400 ml hideg tej, 5-7 evk. porcukor(tetszés szerint), 200 ml tejszín, 150 g cukrozott kimagozott meggy(üvegből), 150 g keserű csoki, 10 g zselatinpor.
A pudingporhoz hozzáadjuk porcukrot meg a hideg tejet és kemény habbá verjük. Ugyanúgy a tejszínt is.  A fele pudingrémhez hozzáadjuk a tejszínhabot , a feldarabolt csokit, a kiszorított meggyet és a beáztatott,  felmelegített zselatint. Ezzel töltjük be a tortát.
A tortát a maradék pudingkrémmel jó vastagon bevonjuk és tetszés szerint díszítjük.

3 megjegyzés:

  1. Isten éltesse az uradat :-) Nagyon finomat sütöttél neki! Remélem jól nyaraltatok, és kipihentétek magatokat!

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük szépen Katalin drága! Csak négy napra tüntünk el, de rengeteget kirándultunk, napoztunk, fürödtünk.
    Szatmár melletti Tasnádon voltunk, egy termálfürdőn. Jól telt...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...