2020. szeptember 14., hétfő

Parmezános bundás padlizsán

Adăugați o legendă

Ezen a nyáron nálunk ez volt a sláger. Felfedeztem ezt a csodás kombinációt, friss paradicsommal vacsorára csak úgy faltuk. Mindig csak egy padlizsánt sütöttem ki, mert forrón a legfinomabb.

Hozzávalók: 1 friss padlizsán, 1 tojás, kevés liszt, só, bors, olaj a sütéshez. Még: 2 evk. reszelt parmezán sajt.

A padlizsánt megmossuk, kárikára vágjuk és enyhén besózzuk. Előkészítük 2 tányért: egyikbe lisztet teszünk, a másikba pedig a felvert tojást. 

A padlizsán szeleteket papírtörlővel letöröljük és mindegyiket beborsózzuk, először lisztbe, majd tojásba mártjuk és forró olajban megsütjük. Sütés után azonnal megszórjuk reszeltsajttal. Friss paradicsommal, paprikával érdemes fogyasztani. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...