2020. szeptember 28., hétfő

Szilvás reszelt sütemény

Ez egy nagyon finom őszi sütemény. Mutatós is, krémes is és nem utolsó sorban laktatós is. Szerintem bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Szenzációs! Hozzávalók (30x33 cm-es tepsihez): 200 g cukor, 3 tojás, 200 g margarin, 1 sütőpor, csipetnyi só, kb. 500 g liszt. Még: 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 10 evk. cukor, 500 ml tej, 200 ml tejföl, 700 g szilva, fahéj. A tojásokat a cukorral jól elkavarjuk. A margarint a lisztben szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót meg a sütőport, hozzátöltjük a tojásos cukrot és tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk és mindkét darabot a fagyasztóba tesszük. Megfőzzük a pudingot, kihűtjük, aztán szép óvatosan hozzákavarjuk a tejfölt. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és mindegyiket négybe vágjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a fagyasztóból kivett és sodrófával kinyújtott egyik tésztalapot. Rákenjük a tejfölös pudingos krémet, kirakjuk a felszeletelt szilvával, majd a fagyasztóból kivett másik tésztadarabot szépen ráreszeljük. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...