2021. március 21., vasárnap

Rongyos tojásleves

Vannak húsmentes napok. Olyankor próbálok olyan levest főzni, amit szívesen fogyasztunk.Ez a savankás, babérleveles tojásleves nagyon finomra sikerült... Hozzávalók 2 személyre: 1/2 sárgarépa, 2 tojás, 1 hagyma, 1 dr. babérlevél, 2 evk. liszt, só, bors, pirospaprika, 2 evk. olaj, pici ecet, esetleg cukor. A murkot lereszeljük, kevés olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel,felöntjük kb. 1-1 és 1/2 l vízzel, hozzáadjuk a hagymát(egészben) és a babérlevelet.Tetszés szerint fűszerezzük, ízesítjük. 15 perc főzés után mehet hozzá a 2 felvert tojás.Készre főzzük, tejföllel tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Finom, pikánsan savanykás, könnyű levest főztél. Biztos nagyon finom volt!

    VálaszTörlés
  2. Igen , finom volt. Nekunk tetszenek ezek az egy szeru kis leveskek. Koszonom, hogy beneztel Katalin draga!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Juci, most találtam erre a levesedre. Biztosan nagyon finom, de egyszer próbáld meg a főtt krumpli levével felönteni víz helyett. Zongorázni lehet a különbséget, én csak akkor főzök tojáslevest, ha előtte krumplipürét készítek.
    Egyébként nagyon tetszenek a receptjeid, sok különlegeset találok köztük, amiről még nem is hallottam. Köszönöm, üdvözöllek, jó egészséget kívánok neked és kedves családodnak is, vigyázzatok magatokra. Ágnes

    VálaszTörlés
  4. Igazan orvendek , hogy tetszik a blogom es szeretettel visszavarlak ... Ragyogo otlet, hamarosan ki is fogom probalni, koszonom koszonom...igazan kedves vagy Agnes draga!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...