2021. március 19., péntek

Tejfölös-mustáros sertésmáj

Ma májat ebédeltünk, sertésmájat. Nagyon tetszett családomnak ez az ízkombináció, finom selymes mártásban a puha máj és köretként az eresztett puliszka. Fenomenális volt... Hozzávalók: 500 g friss sertésmáj, 1 hagyma, fél friss paprika, só, bors, kevés olaj. Még 3 evk. tejföl, 1 kisk. édes mustár. A májat lehártyázzuk, az ereket kivágjuk, kis kockákra vágjuk. Forró vízzel leforrázzuk, leszűrjük. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a leforrázott májat, majd addig pirítjuk amíg teljesen átsül. Tetszés szerint ízesítjük: sóval, borssal esetleg majoránnát is adhatunk hozzá. A tejfölt a mustárral kikavarjuk, rátöltjük a tokányra, jól kiforraljuk és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...