2024. december 8., vasárnap
Hamis krémes
Hogy miért hamis? Azért, mert a megsült leveles tészta közé nem az eredeti főzőtt krém került, hanem egy gyorsan kikavart hidegen kötő pudingkrém és egy kevéske savanykás íz.
Hozzávalók: levelestészta, 1 tasak vaníliaízű hidegen kötő pudingpor, 250 ml tej, 4 evk. cukor, savanykás íz.
A leveles tésztát tetszés szerint felvágjuk, előmelgített forró sütőben aranysárgára sütjük.
A hideg tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudigport és egy mixer segítségével kemény habbá verjük.
Ezzel a krémmel töltjük be a kihűlt tésztát. Az íz fokozásáért kevés savanykás dzsemet is kenünk a krémre.Tetejét beporcukrozzuk és azonnal kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése