2025. április 21., hétfő

Kókuszos huszárcsók

Az ünnepre sütöttem ezeket a kis kókuszos kekszeket, a diós huszárcsók mintájára. A recept ugyanaz, annyiban különbözik csak, hogy dió helyett a kekszeket most kókuszreszelékbe forgattam. Igazán finomra sikerültek. Hozzávalók: 350 g liszt, 150 g cukor, 200 g zsír vagy margarin, 1 tojás és kettőnek a sárgája, 1 rum eszenc, fél tasak sütőpor. Még 2 tojásfehér, 200 g kókuszreszelék, 400 g meggybefőtt. A cukrot elkavarjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk a lisztben elmorzsolt fagyos zsírt vagy margarint, aztán az eszencet meg a sütőport. Jól összegyúrjuk, majd 30 percet jégszekrényben pihentetjük. Tésztánkat ujjnyi vastagságúra sodorjuk, egyenlő darabkákra vágjuk, majd kis gömböket formálunk. Ezeket a gömböcskéket gyengéden felvert tojásfehérjébe mártjuk utána pedig kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejükre egy -egy meggyet nyomunk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós és finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg finomak voltak, hamar elfogytak... Örülök, hogy neked is tetszett Éva drága!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...