2025. április 21., hétfő
Kókuszos huszárcsók
Az ünnepre sütöttem ezeket a kis kókuszos kekszeket, a diós huszárcsók mintájára. A recept ugyanaz, annyiban különbözik csak, hogy dió helyett a kekszeket most kókuszreszelékbe forgattam. Igazán finomra sikerültek. Hozzávalók: 350 g liszt, 150 g cukor, 200 g zsír vagy margarin, 1 tojás és kettőnek a sárgája, 1 rum eszenc, fél tasak sütőpor. Még 2 tojásfehér, 200 g kókuszreszelék, 400 g meggybefőtt.
A cukrot elkavarjuk a tojásokkal, majd hozzáadjuk a lisztben elmorzsolt fagyos zsírt vagy margarint, aztán az eszencet meg a sütőport. Jól összegyúrjuk, majd 30 percet jégszekrényben pihentetjük.
Tésztánkat ujjnyi vastagságúra sodorjuk, egyenlő darabkákra vágjuk, majd kis gömböket formálunk.
Ezeket a gömböcskéket gyengéden felvert tojásfehérjébe mártjuk utána pedig kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tetejükre egy -egy meggyet nyomunk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon mutatós és finom lehet!
VálaszTörlésTényleg finomak voltak, hamar elfogytak... Örülök, hogy neked is tetszett Éva drága!
Törlés