A múlt héten láttam az ATV-én Laci bácsit, rizs kochot készített. Nagyon megkívántam, így el is készítettem vasárnapi desszertként. Egy picit változtattam a recepten, mint mindig...
Hozzávalók: 1 liter tej, 200 g rizs, 130 g cukor, 200 ml víz, pici só. Tovább: 4 tojás, 200 g eltett meggy, 2 tasak vaníliapor.
Tejberizset készítünk a szokásos módon, kihűtjük. A tojások sárgáját habosra kavarjuk a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejberizshez.
A tojások fehérjét habbá verjük és ezt is óvatosan hozzákavarjuk a tejberizshez.
Egy kalácsformát kibélelünk sütőpapírral, beletöltjük a massza felét, megszórjuk gazdagon meggyel, majd rátöltjük a maradék tejberizset.
Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Még soha nem ettem Jucus,de finom lehet nagyon így ránézésre
VálaszTörlésna, meggyel még soha nem ettünk.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki így meggyel:) Évek óta nem ettem, pedig szeretjük mi is. Én általában valami szószt is csinálok hozzá, mert úgy szeretik.
VálaszTörlésNagyon szeretjük mi is. Valamikor sűrűbben készítette az ember-lánya. Sárgabarackkal már készítettem, de meggyel még nem.Guszta a tálalásod.
VálaszTörlésEzer éve ettem ilyen sütit. Felveszem a listára! Köszönöm.
VálaszTörlésDe finom lehet!! Nagyon jó ötlet!!
VálaszTörlésNagyon szeretem a rizsfelfújtat! Aszalt meggyel a legjobban, egyszer próbáld ki vele, nagyon szuper! :)
VálaszTörlésEz csuda jól néz ki, igaz még én sem ettem eddig rizskochot, de ki fogom próbálni.
VálaszTörlésmmmm, nyami! Hogy én ezt mennyire szeretem :) ráadásul meggyel, amit imádok!
VálaszTörlés(Képzeld, a szóellenőr a JUCI szót kérte beírni :)))
Nagyon imádom ezt az édességet! Nagyon finom lehet a meggyel kifogom próbálni csak a fele mennyiséggel mert a férjuram nem szereti a rizst.
VálaszTörlésEz így nem "járja".Az se ,hogy félévenként kukkantok be hozzád,de az se, hogy mindjárt a kedvenc csemegémet látom,méghozzá újabb variácóban (hát a Pavlivi reflexet elindítottad).A helyzet annyiban változott nálam a "múlthoz" képest,hogy a cukorral csinján kell bánni,de nálad semmiben nem változott,mert ahogy böngésztem a blogodat ugyancsak "inycsiklandozó" tudsz lenni.
VálaszTörlésÉn sem ettem ilyet még soha, de szívesen kipróbálnám:)
VálaszTörlésJuci nos pusimos de acuerdo en hacer pan con las cerezas,una deliciosa idea,abrazos.
VálaszTörlésKöszönöm,hogy olvasóm lettél! Isten hozott!
VálaszTörlésRám meg rámférnek a remek receptjeid, nem vagyok egy konyhatündér...:),csak ha muszáj.
Nagyon guszta:) És biztosan finom is:)
VálaszTörlésKedveseim!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket, nagyon kedvesek vagytok!
Iván!
Örülök, hogy újra itt vagy!
Jaj, ez istenien néz ki! :)
VálaszTörlésGabriella!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy itt voltál és tetszett a recept!