2012. április 25., szerda
Meggyes zselés szelet
A tavaly rengeteg meggyünk termett, tettem is el télire két nagy adaggal. Süteményekbe, levesbe, szószokba nagyon finom az így eltett meggy.
Ezt a süteményt többször készítettem már, de mindig más kivitelezésben.
A krémet az elvágott piskóta közé tettem és glazúr jött a tetejére. Most az egész krémet a lapra simítottam, gazdagon megraktam meggyel és rá tortazselét öntöttem.
Hozzávalók a laphoz: 6 tojás, 250 g cukor, 200 g liszt, 100 g darált dió, 9 evk. víz, fél tasak sütőpor.
A cukrot a tojások sárgájával meg a vízzel habosra kavarjuk, hozzáadjuk a diót, majd szép óvatosan, felváltva a tojáshabot meg a sütőporos lisztet.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük.
A krémhez: 1 vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 200 g vaj, 200 g cukor, 1 tasak zselatin (10 g), meggy.
Először beáztatjuk a zselatint. Megfőzzük a pudingot, miután a tűzről levettük azonnal hozzákavarjuk a zselatint és amikor langyosra hűlt a krém, akkor a kockára darabolt vajat is. A krémet a piskótára simítjuk, megrakjuk jó sok meggyel, majd tortazselét öntünk a tetejére.
Megjegyzem, hogy 2 tasak tortazselét használtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Juci! ilyen még nem volt, de most, hogy elolvastam a bejegyzésed indulok is a konyhába mert egész nap ettem magam, hogy valamit kéne sütni...hát ez a valami most ez lesz! Köszi az ötletet! Puszi
VálaszTörlésÓ de guszta!köszi...
VálaszTörlésHasonlót én is szoktam sütni, nagyon finom!
VálaszTörlésDe szívesen elfogadnék most egy szeletet ebből a süteményedből. Nagyon guszta !
VálaszTörlésNem vagyok egy édességrajongó, de ebből a sütiből én is bepuszilnék 1-2 szeletet, akárcsak Éva :D!!
VálaszTörlésAz első megjegyzésem eltűnt, most leírom még egyszer, lehet hogy ez sem fog megjelenni.
VálaszTörlésMeggyes imádó vagyok, és ez a süti nagyon guszta:) Itt az ideje nekem is meggyest sütni, mivel van egy pár üveggel nekem is. Köszi a finom ötletet!:)
nagyon szeretem a meggyes sütiket,ezt is szeretném:):)
VálaszTörlésLányok!
VálaszTörlésÖrülök, hogy mindenkinek tetszett!