2016. június 8., szerda

Epres lepény

Nincs olyan hét, hogy ne sütnék valami finomat szeretteimnek.
Most epres lepényt készítettem, a fiúk nagy nagy örömére.
Hozzávalók 2 lepényhez: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 4 evk. olaj, 2 tojássárga, 300 ml tej, 1 kisk. só, 25 g friss élesztő. Még : 500 g friss eper, 4 evk. cukor, 2 tasak vanília, 1 tojás.
A fenti hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk. Ha duplájára kelt ,négy részre osztjuk.
Mind  négy gombócot tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Kettőt a beolajozott tepsikbe helyezünk kirakjuk friss eperrel, megszórjuk a kétfajta cukorral, majd a megmaradt lapokkal mindegyiket betakarjuk. Tetejüket helyenként késsel bevagdossuk, felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...