2016. június 25., szombat

Sárgabarackos ganache krémes torta

Ezt a tortát a tegnap este fejeztem be. Már későre járt, az eső is megeredt mire le tudtam fotózni. Még jó, hogy megtettem, mert egy óra múlva már csak a fele maradt.
Hozzávalók: 10 tojásos piskótalap(10 tojás, 10 evk. cukor, 10 evk. liszt, 1 sütőpor.)
Krém: 500 g étcsokoládé, 500 ml tejszín.
Még: 1 kg sárgabarack, 2 nagy banán, télire eltett cukros meggy, pár szem friss meggy a díszítéshez.
A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat 50 ml vízzel elkavarjuk, a liszthez hozzávegyítjük a sütőport, aztán rendre a habhoz adagoljuk mindkét hozzávalót óvatosan, hogy a hab össze ne essen. Sütőpapírral bélelt tortaformába (27 cm átmérőjű)töltjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, megvárjuk míg kihűl, majd három lapba vágjuk.
Krémnek ganache krémet használunk.
A tejszínt forráspontig melegítjük, majd szépen rátöltjük az apróra tördelt csokoládéra. Jó 10 percig pihentetjük, majd egy habverő segítségével addig kavargatjuk, míg a csoki teljesen felolvad a tejszínben. Fóliával letakarjuk és kb 4-5 órát jégszegrényben pihentetjük. Felhasználás előtt a krémet addig mixereljük, amíg fényes lesz és megvastagszik.
Mindegyik lapra teszünk a krémből, amire feldarabolt gyümölcsök kerülnek. Tetszés szerint díszítjük.
DRÁGA RÓZSASZÁLUNK BOLDOG SZÜLINAPOOOT KÍVÁNUNK!


2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...