2016. július 28., csütörtök

Paprikával töltött uborka (savanyúság télire)

Ezt a mutatós savanyúságot a Pinterestről lestem.  Receptjét megosztom veletek is, hátha kedvet kaptok és Ti is elkészítitek.
Hozzávalók: uborka, paprika( ha lehet mind a három színből: piros, sárga, zöld). Még: torma, kapor, csombor, mustármag, ecet, só, cukor, befőzőpor, víz.
A paprikákat megmossuk és kis szeletkékre vágjuk. Az uborkákat több vízben megmossuk, végüket eltávolítjuk, 3 cm-es darabkákra vágjuk. Mindegyik darabkát egy éles kiskéssel kivájjuk de csak akkorára, hogy egy kis szelet paprika elférhessen benne.
Egy -egy paprikaszeletet az uborkába szúrúnk. 
Tetszés szerint nagyobb üvegkannába vagy befőttesüvegbe helyezzük ügyelve, hogy mindegyik üvegbe tegyünk bőven tormát , kaprot meg csombort.
Ecetes lével forrázzuk le. Egy 3 l borkánhoz szükséges :  az uborkával teli üveget tiszta vízzel megtöltjük. Egy nagyobb edénybe kitöltjük a vizet és forrni tesszük. Ebbe 3 evk. konyhai sót, 1 és fél evk. cukrot, 300 ml ecetet( 9 fokos), 1 kiskanál mustármagot és 1 kisk. befőzőport teszünk( nem szalícilt). Jól kiforraljuk az uborkára töltjük, tányérkával lefedjük és másnapig állni hagyjuk. Másnap az ecetes vizet újra letöltjük, újra forraljuk, az uborkára töltjük, lefedjük vagy celofánnal lekötjük, szárazdunsztban tartjuk és ha kihűlt kamrapolca tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...