2016. július 5., kedd

Quinoás töklecsó

Rengeteg cukkini meg főzőtök termett az idén. Készítem én gyakran, csak győzzék megenni. Most quinoával próbáltam ki, nagyon finom és laktatós.
Hozzávalók:  2 hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 600 g kockára vágott tök, só, bors, bazsalikom, csombor, 50 ml olaj.       Még: 6 evk. quinoa mag, 1 vegetakocka.
             A  forró olajban megfonnyasztjuk az  apróra vágott hagymát és paprikát. Közben a tököt is megtakarítjuk, felszeleteljük, apró kockákra vágjuk és a lecsóalaphoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk és amikor már színt váltott a tök a paradicsomkockákat is hozzáadhatjuk. Megint fűszerezzük, most bazsalikommal és csomborral. 
Vigyázat, ne pároljuk túl a tököt, csak addig, míg levét elfővi, roppanós maradjon.
A quinoa magot több vízben átmossuk, majd egy vegetakockával főni tesszük, kétszer annyi vízben amennyi a mag.
A kész töklecsót összevegyítjük a megfőtt quinoával és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...