2025. május 10., szombat
Epres lepény, réteslapokból
Nem is tudom minek nevezzem: lepény, pite, felfújt...de azt tudom, hogy nagyon finomra sikerült.Anyák napjára sütöttem...
Hozzávalók: 1 csomag réteslap a 400 g -os, 1 doboz sűrített tej, 3 tojás, 500 ml hideg tej, 250-300 g friss eper, kevés olaj.
Egy kisebb tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A lapokat egy ecset segítségével eggyenként olajjal lekenjük.
Mindegyiket összegyűrjük és a tepsibe helyezzük.
Előmelegített 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Míg sülnek a lapok, addig a tojásokat elkeverjük a tejjel meg a sürített tejjel, majd az elősütött réteslapokra öntjük.
Megszórjuk gyümölcsdarabkákkal(ez esetben eperrel) és visszatesszük sülni, de most 180 fokon kb. 25 percig.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése