2025. május 13., kedd
Pikáns karfiol leves
Mutatatok egy finom, selymes, kellemesen csípős karfiol levest. Kevés hozzávalókból, gyorsan, egyszerűen. Zéró liszt, zéró tejszín.
Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 1 hagyma, pár cikk fokhagyma, 1 vegetakocka,só, fűszerpaprika, kurkuma és citromlé.
A karfiolt rózsáira szedjük, megtakarítjuk, megmossuk.
A hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk 1 evk.foró olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a karfiolt, feltöltjük annyi vízzel éppen hogy ellepje. Hozzáadjuk a vegetakockát, befűszerezzük és főni hagyjuk. Ha a zöldség megpuhult egy pár rózsát kiveszünk a levesből, a többit pedig megblenderezzük, újramelegítjük, citromlével savanyítjuk és azonnal tálaljuk.
Tálaláskor chili szószt csepegtetünk rá. Szenzációs!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Juci, képzeld, pár napja találtam Rád, és amikor van egy pici (vagy sok) időm, a receptjeit böngészem.
VálaszTörlésNem bíztam a véletlenre, az elejétől kezdtem el, és mindegyiket elolvasom, köszönöm a sok jó ötletet, további jó egészséget kívánok!!! 🌸🌸🌸🌸
Jav: receptjeidet böngészem 😀
VálaszTörlésDrága Ági! Hálásan köszönöm kedves szavaid, igazán jól esnek.Örülök hogy itt jártál , gondolom kaptál kedvedre való receptet sokat... Szeretettel visszavárlak!
TörlésTaláltam bizony, jó sokat, ezentúl mindig jövök én is 😀
VálaszTörlésFinom lehetett, és milyen szép a színe!
VálaszTörlésA kurkumától Katalin drága, attól olyan szép a színe a levesnek! Köszi, hogy benéztél!
VálaszTörlésvegeta soha.....
VálaszTörlésNyugi! Sajátom és bio(vegeta).
Törlés