2025. május 13., kedd

Pikáns karfiol leves

Mutatatok egy finom, selymes, kellemesen csípős karfiol levest. Kevés hozzávalókból, gyorsan, egyszerűen. Zéró liszt, zéró tejszín. Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 1 hagyma, pár cikk fokhagyma, 1 vegetakocka,só, fűszerpaprika, kurkuma és citromlé. A karfiolt rózsáira szedjük, megtakarítjuk, megmossuk. A hagymát meg a fokhagymát apróra vágjuk 1 evk.foró olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a karfiolt, feltöltjük annyi vízzel éppen hogy ellepje. Hozzáadjuk a vegetakockát, befűszerezzük és főni hagyjuk. Ha a zöldség megpuhult egy pár rózsát kiveszünk a levesből, a többit pedig megblenderezzük, újramelegítjük, citromlével savanyítjuk és azonnal tálaljuk. Tálaláskor chili szószt csepegtetünk rá. Szenzációs!

8 megjegyzés:

  1. Kedves Juci, képzeld, pár napja találtam Rád, és amikor van egy pici (vagy sok) időm, a receptjeit böngészem.
    Nem bíztam a véletlenre, az elejétől kezdtem el, és mindegyiket elolvasom, köszönöm a sok jó ötletet, további jó egészséget kívánok!!! 🌸🌸🌸🌸

    VálaszTörlés
  2. Jav: receptjeidet böngészem 😀

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Ági! Hálásan köszönöm kedves szavaid, igazán jól esnek.Örülök hogy itt jártál , gondolom kaptál kedvedre való receptet sokat... Szeretettel visszavárlak!

      Törlés
  3. Találtam bizony, jó sokat, ezentúl mindig jövök én is 😀

    VálaszTörlés
  4. Finom lehetett, és milyen szép a színe!

    VálaszTörlés
  5. A kurkumától Katalin drága, attól olyan szép a színe a levesnek! Köszi, hogy benéztél!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...