2025. május 25., vasárnap
Vaníliakrémes epres torta
Egy újabb epres torta. A fiam szülinapjára készült igen nagy szeretettel.
Hozzávalók (24 cm átmérőjű tortaforma):6 tojásos piskótalap, 1 tasak vaníliás hidegen kötő pudingpor,250 ml hideg tej, 250 ml tejszín, 3 evk. porcukor,6 dr oreo keksz, 500- 600 g eper, pár szem pisztácia, 3 evk. cukor a sziruphoz.
Piskótát sütünk a szokásos módon: 6 tojássárga , 300 g cukor, 50 ml víz, 50 ml olaj, 1 tasak sütőpor,6 tojásfehér kemény habja, 300 g liszt. 180 fokos előmelegítet sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.Szirupot főzünk, amivel a lapokat gyengéden meglocsoljuk.
Kemény habot verünk a tejszínből, porcukorból meg pudingporból.Pár kanállal kiveszünk belőle, félretesszük a torta bevonására.A másik feléhez hozzáadjuk a feldarabolt epret, beletördeljük a kekszet, összekeverjük,majd megint ketté osztjuk. A tortánkat betöltjük, bevonjuk a maradék krémmel és tetszés szerint díszítjük.
A fiam és én. Isten éltessen sokáig drága gyermekem!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Isten éltesse fiadat nagyon sokáig , csodás tortát készítettél ! Azt kívánom hogy sokáig tudjatok ilyen boldogságban együtt ünnepelni mint a kedves fotón látszik !
VálaszTörlésDrága Éva! Köszönöm szépen a jókívánságokat a fiam nevében. Mi is minden jót kívánunk, de főleg egészséget mert a mi korunkban ez a leg fontosabb.
TörlésIsten éltesse a fiadat, jó egészséggel! Finom tortát készítettél, s jó kedvvel, szeretetben bővelkedve telhetett az ünnepség, ahogy a hangulatos fotó is mutatja!
VálaszTörlésKatalin drága! Köszönjük szépen kedves szavaid. Csodálatos napunk volt. Együtt volt a család, vidámak voltunk mind mindig...a torta hamar elfogyott, mert finom volt, ízlett mindenkinek.
VálaszTörlés