2025. augusztus 11., hétfő

Báránytokány galuskával

Olyan, de olyan finom báránytokányt főztem ma ebédre hogy csak. Hogy laktatósabb legyen a tokány, galuskát főztem bele és egy nagy adag uborkasalátát készítettem hozzá. Mit mondjak: királyi ebéd volt! Hozzávalók: bárányhús( lapocka, comb), hagyma, piros kápia paprika, pár cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, száraz rozmaring,zsír. A galuskához: liszt, tojás, só, víz. A húst megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk kevés zsíron üvegesre pároljuk hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, tovább dinszteljük, rátesszük a húst, ízlés szerint fűszerezzük, kevés vizet öntünk rá és lefedve pároljuk. A galuskához : egy lábosba vizet forralunk, sózzuk. A lisztet a tojással elkeverjük kevés vizet adunk hozzá, majd egy kiskanál segítségével a fővő vízbe szaggatjuk a galuskákat. Ha megfőttek, leszűrjük, a kész tokányhoz adjuk, pár percig összefőzzük és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...