2025. október 8., szerda

Rókagombapaprikás

Amikor ma megláttam az üzletben a rókagombát , röktön levettem egy dobozzal a polcról. Imádom a gombapaprikást, Istenem milyen rég ettem rókagombát...Több mint egy éve.
Hozzávalók: 350 g rókagomba, 1 kis fej hagyma, 2 cikk fokhagyma, fél paprika(piros színű), 2 evk. liszt,500 ml tej, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj . Anyukámtól úgy tanultam, hogy a rétről, erdőből szedett gombát felhasználás előtt mindig leforrázzuk. Először a gombát megpucoltam, feldaraboltam és több vízben megmostam. Aztán forró, lobogó vízbe tettem,miután eggyet lobbant azonnal leszűrtem. A hagymát apróra vágtam, kevés olajban megdinszteltem, hozzáadtam az apróra vágott paprikát meg fokhagymát,a leforrázott gombát. Fűszereztem sóval,borssal, fűszerpaprikával, kevés vizet öntöttem rá és tovább pároltam. A végén pedig habarást készítettem lisztből meg tejből és besűrítettem. Jól kiforraltam, majd puliszkával meg finom uborkasalátával tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...