2012. július 30., hétfő

Almás lepény

               Amióta megvan a dagasztógépem, jóval többször készítek élesztős finomságokat, legyen az pizza, bukta, fánk, vagy éppenséggel lepény.
              Ez a lepény pont úgy készül mint a kapros ordás lepény, csak a tölteléken változtattam.
A megkelt tésztát kettéosztjuk, egyik részét kinyújtjuk,  sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd töltjük.
              A töltelék 1,5 kg nyers reszelt alma, 200 g cukor, 1 evk. fahéj.
              Az almát, miután meghámoztuk és megreszeltük, jól kiszorítjuk és úgy szórjuk a tepsibe. Ráhintjük a cukrot meg a fahéjat. A második kinyújtott lappal betakarjuk.
Mielőtt sütőbe tennénk a lepényt, tetejét kenjük le egy egész felvert tojással, majd egy villával szurkáljuk meg. Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.

5 megjegyzés:

  1. De finom lehet:) Nálunk nem olyan sokszor készül élesztős süti, inkább nagymamám szokott ilyesmit késziteni. De almás tésztát mi is készülünk sütni holnap anyuval.

    VálaszTörlés
  2. De régen ettem almás lepényt, anyukám sütött sokat. Nagyon jól néz ki, s tetszik nagyon ez a tészta, olyan finom puhának látszik, ki fogom próbálni mindenképpen. Ezek szerint bármilyen töltelék mehet bele, ugye?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, isteni finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, de szép! Nagyon szeretem! A nagyikám jut róla eszembe, zseniálisan készítette.

    VálaszTörlés
  5. Tényleg csodás! Nagyon tudsz sütni, szívesen megkóstolnám. Még nem sütöttem hasonlót sem :), nem tűnik túl bonyolultnak, csak valahogy idegenkedem a kelt tészták készítésétől, pedig dagasztógépem is van :D

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...