2012. július 12., csütörtök

Lestyános krumpligombóc leves


             A lestyánom a kertben kezd megsárgulni, gondoltam még egy finom levest hadd ízesítek vele. Erre a finom krumpligombóc levesre esett a választásom és most sem csalódtam: tartalmas és ízletes.
             Hozzávalók a gombócokhoz: 4 főtt krumpli, 1 tojás, 2 evk. búzadara, 2 evk. liszt, 1 kisk. zsír esetleg margarin, só, bors, apróra vágott lestyán. Tovább: 1 hagyma, 200 g sonka, 1 evk. vegeta, egy csokor lestyán, 2 evk liszt, pirospaprika, só, olaj, 2 l víz.
             A vizet feltesszük főni, hozzáadjuk az egész hagymát, a csíkokra vágott sonkát, sót, vegetát meg az apróra vágott lestyánt. Közben elkészítjük a gombóckákat. A fenti hozzávalókat összegyúrjuk, majd kézzel apró meggy nagyságú gombóckákat formálunk. FIGYELEM!!! Először a levest berántjuk és csak utána főzzük bele a gombócokat. Tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá.

6 megjegyzés:

  1. Szia! Régen jártam nálad, majd igyekszem pótolni. Tetszik a levesed egyszerűsége. A sonka kivételével, elkészítem.:)Tücsi

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a lestyán ízét, használom is a krumplilevesbe, de ilyen gombócot még nem készítettem.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, szeretem az ilyen egyszerű, finom leveseket, a krumpli pedig külön kedvenc! :)

    VálaszTörlés
  4. Des boulettes de pommes de terre en soupe : ça doit être délicieux.
    J'aime beaucoup.
    A bientôt

    VálaszTörlés
  5. Príma kis leves! Én is sok zöldfűszert használok, a lestyánt is nagyon szeretjük, burgonyalevest legutóbb zsályával készítettem, az sem lett rossz :)

    VálaszTörlés
  6. Lányok!
    Örvendek, hogy mindenkinek tetszett a recept!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...