2013. december 30., hétfő

Narancsos Pavlova


      Rengeteg fotót sikerült készítenem ezalatt a két hét alatt, amíg igazoltan hiányoztam. A legutolsóval kezdeném: a narancsos Pavlovával. Gondolom nincs az a háziasszony, aki legalább egyszer ne sütött volna óriás habcsókot, mert a Pavlova az, magyarul lefordítva. Csak aztán a tetejét bekenjük tejszínhabbal és tetszés szerint, valamilyen gyümölcsöt szórunk rá. Most én  mézes, fahéjas narancsszeletekkel tálaltam, mit mondhatok, mennyei volt...
       Pavlova
    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 230 g porcukor, 2 tasak vaníliacukor, 1 evk. pudingpor, 1 evk. ecet.
    A tojásfehérjéket a két fajta cukorral kemény habbá verjük, cseppenként hozzáadjuk az ecetet, majd a pudingport is. Sütőpapírral bélelt tepsibe símítjuk, kör alakúra formálva. Előmelegített 120 fokos sütőben inkább szárítjuk, mint sütjük (60 percig).
     Tetejére 200 ml tejszínhabot kenünk és mézes fahéjas naranccsal díszítjük.
       Mézes fahéjas narancs
    Hozzávalók: 2 narancs + 1 narancs leve, 2 evk. méz, 1/2 kisk. fahéj.
     Egy narancsnak a levét kiszorítjuk, a mézet feloldjuk benne, fahéjjal ízesítjük. A másik két narancsot megpucoljuk, karikákra szeljük, majd az előbb elkészített mézes,  fahéjas lébe mártjuk. Ezekkel a "pácolt" narancsszeletkékkel díszítjük ki a tortát.
    Ezzel a finom desszerttel zárom a 2013-as évet. 
Minden kedves olvasómnak, bloggertársamnak egészségben gazdag, békés,  boldog új évet kívánok!!!

4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett a sütid! Boldog új évet kívánok neked és egész családodnak!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett a Pavlovád! Mi nagyon imádjuk. A fűszeres narancs szuper!!!
    Szeretnék én is egészséges, gazdag békés Boldog Új Évet kívánni! Tücsi

    VálaszTörlés
  3. Boldog Új Évet kívánok:) Kérnék egy nagy szelettel:)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Juci!
    Sikerekben bővelkedő, békés, boldog új esztendőt kívánok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...