2011. június 14., kedd

Epres szelet



Ezt a finom sütit az idén már negyedszer sütöttem meg.
Fotót csak most sikerült készíteni róla. Gondolom, tudjátok miért.
Hozzávalók: egy piskóta lap, 1 kg megmosott eper, 250 g vaj, és 250 g porcukor.
6 tojásból, 8 evk. cukorból, 150 g lisztből és egy fél sütőporból piskóta tésztát sütünk. Miután kihült kettévágjuk, és megtöltjük. Mi kerül bele? Hát a megmosott 1 kg eper, amit szépen, óvatosan hozzáadunk a habosra kikavart cukros vajhoz. Az epreket egészbe tesszük a krémhez. A tetejét szórjuk be porcukorral, tehetünk tejszínhabot is, de szerintem fölösleges, úgy is perceken belül elfogy.

6 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...