2010. április 26., hétfő
Pudingos süti
A vasárnapi tésztánkat mutatom be. Két adaggal készült, mint mindig. A Flamingósra hasonlít, a Citromszelet tészta lapjait töltöttem meg epres és csokis puding krémmel. Nagyon egyszerű, aránylag olcsó is, nem émelygős, a legényeimnek nagyon tetszett.
1 adag tésztához a hozzávalók:
3 egész tojás, 8 ev.kanál olaj
8 ev.kanál cukor
6 ev.kanál langyos tejben 1 mokkáskanál szalakálé feloldva
liszt amennyit felvesz.
4 lapot sütünk a tepszi hátán. Amig hülnek a lapok elkészítsük a kiválasztott színű és ízű pudingot.
250 g vajat habosra keverünk ugyanannyi porcukorral, majd lassan hozzáadjuk a kihült pudingot. Megtöltjük a lapokat, 2 kanállal meghagyunk a tészta tetejére, majd beszórjuk kókuszreszelékkel.
Csak másnap szeleteljük.
2010. április 24., szombat
Egérkék salátaágyon
2010. április 21., szerda
Retró sóska leves
Ma a déditől tanult recept szerint készült el ez a finom leves. Már unom a blenderes krémleveseket. Egyszerű és mégis tartalmas. A sóskát alaposan megmossuk, összetépjük. Két kanál olajon egy diónyi hagymát megfonnyasztunk, rátesszük a sóskát, megdinszteljük, majd megszórjuk egy kanál liszttel és felöntjük vízzel.Ízesítjük sóval, borssal, cukorral. Miután elkezd főni a levesbe két kanál rizset teszünk. A végén tojássárgás tejföllel besűrítsük. Jó étvágyat!
2010. április 20., kedd
Az idéni ünnepi asztalunk
A tavalyi Húsvéti asztalunk
Ami itt látható mind házi készítmény, kivéve a mogyoró, a csokitojások és az apró sóskeksz.
Elkészítettem leányom kedvencét, amely nem hiányozhat egy ünnepi asztalról sem, a Rahátos tésztát, egy mákos piskota alap vanilíás-citromos krémmel töltve, mellette egy finom diós tészta, melynek Petrosani a neve. Közepén a fehér golyócskák Raffaellok, és ezek mellett mézes szivecskék csokiglazúrral.
A lányom készítette a sajtos-köménymagos pereckéket, melyeknek nagy sikerük volt.
Ha érdekel valakit valamelyik tészta receptje szivesen elküldöm, de igérem ha újra elkészül külön közölni fogom a blogon.
Hellóka!
Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki bekukkint hozzám! A két ügyes informatikus gyermekem noszogatására indul ez a blogocska. Már el is árultam magam, hogy 2 gyerek(fiú+lány) boldog édesanyja vagyok és egy remek, okos, matektanár felesége.
A két hátgerincműtét után betegnyugdijas és egyben időmilliomos lettem, úgy hogy mostanában bőven van időm fözicskézni. A fakanállal bánni hamar megtanultam, először a könnyebb, egyszerűbb ételeket készítettem el, aztán rendre elkeztem új recepteket is kiprobálni. Probáltam ellesni a két Nagyitól meg Anyukámtól a főzés titkait majd, ezeket kibővítettem szakácskönyvekből meg a világhálóról szerzett receptekkel.
Blogom célja a receptjeim bemutatása, persze képekkel ellátva és ezek kommentálása.
Szivesen várok minden látogatót!
Üdv. Juci
Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki bekukkint hozzám! A két ügyes informatikus gyermekem noszogatására indul ez a blogocska. Már el is árultam magam, hogy 2 gyerek(fiú+lány) boldog édesanyja vagyok és egy remek, okos, matektanár felesége.
A két hátgerincműtét után betegnyugdijas és egyben időmilliomos lettem, úgy hogy mostanában bőven van időm fözicskézni. A fakanállal bánni hamar megtanultam, először a könnyebb, egyszerűbb ételeket készítettem el, aztán rendre elkeztem új recepteket is kiprobálni. Probáltam ellesni a két Nagyitól meg Anyukámtól a főzés titkait majd, ezeket kibővítettem szakácskönyvekből meg a világhálóról szerzett receptekkel.
Blogom célja a receptjeim bemutatása, persze képekkel ellátva és ezek kommentálása.
Szivesen várok minden látogatót!
Üdv. Juci
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)