2011. október 26., szerda
Reszelt leves
Most nem a hagyományos reszelt levest mutatom be, mert azt már nagyon rég nem készítem.
Ezt a változatát családom szívesen fogyasztja, mert nem pergelem meg a hagymát és benne a reszeltkét, így nem úszik a hagyma a leves felületén és az epebetegek is meg tudják enni.
Hozzávalók 4 személyre a reszelthez: 1 tojás, 150 g liszt, só, pici víz.
Még: 3 sárgarépa, 2 peszternák, 1 kisebb karalábé, 1 hagyma, zellerlevél, 2 evk. olaj, só.
Először elkészítjük a reszeltkét. Keményebb laskatésztát gyúrunk a fenti hozzávalókból. Lereszeljük, majd egy tiszta abroszra kiterítjük és hagyjuk száradni.
A zöldségeket megtakarítjuk, megmossuk és a hagyma kivételével lereszeljük. Olajon egy pár percig dinszteljük, majd felöntjük vízzel. Sózzuk és hozzátesszük az egész hagymát is.
Ha már puha a zöldség, beletesszük a reszeltkét meg az apróra vágott zellerlevelet. Ennyi.
Sokan berántják, vagy tejföllel tálalják, mi csak így egyszerűen szeretjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez is olyan vicces nevű leves:) Ez olyan, mint a csipetke, ugye? Az ilyen leveseket mi is szeretjük.
VálaszTörlésViccesnek tűnik, meg könnyűnek is, de én már a gyúrásnál elakadnék :).
VálaszTörlésSzerintem ez egy finom zöldség leves, és a saját készítésű tészta dobja fel.
Finom lehet
VálaszTörlésA legegyszerűbbek mindig finomak! Hasonlít édesanyám leveséhez!
VálaszTörlésAnyum és nagymamám is szokott ilyet készíteni, csak reszelés helyett karikákra vágják a zöldséget. Kell is szóljak anyunak, hogy készítsen, mert már rég nem ettünk ilyent.
VálaszTörlésisteni lehet!
VálaszTörlésKedveseim!
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a szép megjegyzéseket!
Kati!
Már nagyok a gyermekeim és még mindig reszelem a zöldségeket. A zellert és a peszternákot kitolják a leves peremére, és nem hajlandóak megenni. Megreszelve pedig kénytelenek megenni.
Nálunk Háromszéken, csak petrezselyem gyökérrel és vegetával (semmi só) főzzük, majd a tetejére apróra vágott hagymát és szalonna kockákat pirítunk amibe a végén teszünk egy kis őrölt piros paprikát és ráöntjük a levesre. Próbáljátok meg, nagyon nagyon fincsi (főleg másnap).
VálaszTörlésNálunk Háromszéken, csak petrezselyem gyökérrel és vegetával (semmi só) főzzük, majd a tetejére apróra vágott hagymát és szalonna kockákat pirítunk amibe a végén teszünk egy kis őrölt piros paprikát és ráöntjük a levesre. Próbáljátok meg, nagyon nagyon fincsi (főleg másnap).
VálaszTörlésAhány ház annyi szokás! pusssz
Törlés