2016. június 28., kedd

Olajbogyós cukkini fasírtok


Jaj, már alíg vártam, hogy legyen már kertünkben zsenge cukkini.
Bár a fiúk nem rajongnak érte, mégis elkészítem, ha nem hát magamnak, mert én naaagyon szeretem.
Hozzávalók: egy nagyobb cukkini, 3 cikk fokhagyma, 3-4 tojás, só, bors, pici csombor, pár kanál liszt, pár szem magnélküli olajbogyó, olaj a sütéshez.
A cukkinit meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, lereszeljük és lesózzuk. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tört fokhagymát, a levétől kiszorított cukkinit, fűszerezzük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy picit keményebb legyen, mint a palacsintatészta. Kanállal forró olajba szaggatjuk, mindegyikre feldarabolt olajbogyót teszünk és készre sütjük. 

2016. június 25., szombat

Sárgabarackos ganache krémes torta

Ezt a tortát a tegnap este fejeztem be. Már későre járt, az eső is megeredt mire le tudtam fotózni. Még jó, hogy megtettem, mert egy óra múlva már csak a fele maradt.
Hozzávalók: 10 tojásos piskótalap(10 tojás, 10 evk. cukor, 10 evk. liszt, 1 sütőpor.)
Krém: 500 g étcsokoládé, 500 ml tejszín.
Még: 1 kg sárgabarack, 2 nagy banán, télire eltett cukros meggy, pár szem friss meggy a díszítéshez.
A piskótához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat 50 ml vízzel elkavarjuk, a liszthez hozzávegyítjük a sütőport, aztán rendre a habhoz adagoljuk mindkét hozzávalót óvatosan, hogy a hab össze ne essen. Sütőpapírral bélelt tortaformába (27 cm átmérőjű)töltjük, 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült, megvárjuk míg kihűl, majd három lapba vágjuk.
Krémnek ganache krémet használunk.
A tejszínt forráspontig melegítjük, majd szépen rátöltjük az apróra tördelt csokoládéra. Jó 10 percig pihentetjük, majd egy habverő segítségével addig kavargatjuk, míg a csoki teljesen felolvad a tejszínben. Fóliával letakarjuk és kb 4-5 órát jégszegrényben pihentetjük. Felhasználás előtt a krémet addig mixereljük, amíg fényes lesz és megvastagszik.
Mindegyik lapra teszünk a krémből, amire feldarabolt gyümölcsök kerülnek. Tetszés szerint díszítjük.
DRÁGA RÓZSASZÁLUNK BOLDOG SZÜLINAPOOOT KÍVÁNUNK!


2016. június 15., szerda

Coca colás párolt tarja masnitésztával

Mintha olvasztott csokiba mártottam volna a húst, annyira megtévesztő. Pedig én csak egy nagyon egyszerű receptet próbáltam  ki, igen nagy sikerrel.
Hozzávalók : 4 szelet disznóhús, 250 ml coca cola, 2 evk. csipős ketchup, 1 darab babérlevél, só, bors, pici fahéj, 50 ml olaj.
A húsokat sózzuk borsozzuk forró olajon mindkét oldalukat megsütjük. Rátöltjük a colát, hozzáadjuk a babérlevelet meg fahéjt és addig pároljuk , míg a hús megpuhul. A végén hozzáadjuk a ketchupot és jól besűrítjük.
Főtt masnitésztával tálaljuk, amit előzőleg dinsztelt sárgarépába forgattunk.

2016. június 11., szombat

Bundázott lengyel kolbász salátaágyon

Nem titkolom, nálunk mindenki szereti a virslit meg a lengyel kolbászt. Ha nem is túl gyakran, de egyszer egy hónapban, bizony szívesen megesszük. Most az esti vacsorától maradt kolbászt próbáltam újrahasznosítani. 
Bundázott lengyel kolbász
Hozzávalók: lengyel kolbász, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj.
A kolbászokat egyenként késsel bevagdossuk, lisztbe, felvert tojásba mártjuk és  zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban hirtelen kisütjük.
Nyári hagymás krumplisaláta
Hozzávalók: 4 főtt krumpli, 4 szál zöldhagyma, 1 fej saláta, pici kapor.
A dresszinghez: só, ecet, olaj, pici cukor, víz.
A krumplit és a hagymát felvágjuk, a salátát darabkákra tépkedjük, összekavarjuk . A fenti hozzávalókból saját ízlésünk szerint dresszinget készítünk és salátára öntjük.

2016. június 8., szerda

Epres lepény

Nincs olyan hét, hogy ne sütnék valami finomat szeretteimnek.
Most epres lepényt készítettem, a fiúk nagy nagy örömére.
Hozzávalók 2 lepényhez: 500 g liszt, 4 evk. cukor, 4 evk. olaj, 2 tojássárga, 300 ml tej, 1 kisk. só, 25 g friss élesztő. Még : 500 g friss eper, 4 evk. cukor, 2 tasak vanília, 1 tojás.
A fenti hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát gyúrunk. Ha duplájára kelt ,négy részre osztjuk.
Mind  négy gombócot tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Kettőt a beolajozott tepsikbe helyezünk kirakjuk friss eperrel, megszórjuk a kétfajta cukorral, majd a megmaradt lapokkal mindegyiket betakarjuk. Tetejüket helyenként késsel bevagdossuk, felvert egész tojással lekenjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...