Aki ismer az tudja, hogy nem szokásom lenyúlni senki receptjét. Ha ráakadok egy jó receptre elolvasom, megnézem, analízálom, s ha nagyon megtetszik akkor kipróbálom. Aztán újra és újra elkészítem amíg rájövök a PONTOS adagokra , végre nekem is tetszik a végeredmény és a recept felkerülhet saját blogomra.
Ezzel a felfújttal is hetekig kísérleteztem amíg megszületett a várt eredmény.
A laskát enyhén sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, kihűtjük.
A tojássárgákat a cukorral habosra kavarjuk, rendre hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, majd a laskát és a mazsolát. A végén szép óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket is. Vaníliaeszenccel és friss reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, belesimítjuk a masszát, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Tűpróbáig sütjük. Baracklekvárral kínáljuk. Nagyon finom...