Hagymás pizzatésztát állítottam őssze szombat este. Amíg a tészta kelt, addig a lányommal azon vitatkoztunk, hogy milyen formában süssük ki. Én bagettre szavaztam, esetleg nagyobb kiflikre, de a végén közösen döntöttünk mini csigákat gyártunk.
Hozzávalók 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 500 g liszt, 3oo ml langyos víz, 1 és fél kisk. só, dinsztelt hagyma /3 hagyma plusz 5 evk. olaj és 1 kisk. fűszerpaprika/. Még lenmag, köménymag, mák, 1 tojásfehérje.
A hagymákat apróra vágjuk, olajban megdiszteljük, tűzről levéve, megszórjuk fűszerpaprikával, kihűtjük.
Addig elkészítjük a cököt, elővesszük a dagasztógépet, és a fenti hozzávalókat szép sorban beletesszük.
Dagasztás után hagyjuk a tésztát kelni. Ha megkelt, a tésztát 10x30 cm-es kis téglalapokra nyújtjuk, kevés olajjal lekenjük, megszórjuk lenmaggal vagy köménymaggal, szorosan feltekerjük, 2 cm-es darabkákra vágjuk, kiolajozott tepsibe tesszük, mindegyiket lekenjük felvert tojásfehérjével, tetejüket megszórjuk magokkal és sülni tesszük.