A 3 Júlia nevenapjára készült ez az egyszerű, finom torta. Itt Szebenben is megoldottuk a desszert készítését, mert olyan tortát választottunk amelyik nem igényel sem sütést, de nagy cicomázást sem.
Hozzávalók: 500 g petit Beurre keksz, 1 liter kókusztej, 10 evk. cukor, 4 tasak vaníliaízű pudingpor, 200 g vaj, 300-500 g fagyasztott gyümölcs(vegyes: meggy, málna, áfonya), 200 ml tejszín.
A 23 cm átmérőjű tortaformát nylon fóliával kibélelünk.
400 g kekszet kézzel nagyobb darabkákra tördeljük.
A kókusztejhez hozzáadjuk a cukrot meg a pudingport és készre főzzük, amikor langyos lett hozzáadjuk a vajat is és jól kikavarjuk, a kekszre töltjük, aztán a végén a fagyott gyümölcsöt is hozzákavarjuk, de szép óvatosan, hogy a gyümölcsök épek maradjanak.
Az egészet a tortaformába kanalazzuk, tetejét megnyomkodjuk, majd kirakjuk a megmaradt kekszszel.
Szépen betakarjuk, egy tányért teszünk rá és egy éjszakára jégszekrényben pihentetjük.
Másnap egy tálcára borítjuk, tejszínhabbal bevonjuk és tetszés szerint díszítjük.