2019. február 27., szerda

Avokádós halkrém

Most egy nagyon ízletes kenyérrevalót hoztam. Nekünk nagyon tetszett, próbáljátok ki, megéri!
Hozzávalók: érett avokádó, telemea sajt, ton halkonzerv, só, bors, csilipor, citromlé, fokhagymapor.
Az érett avokádót villával megtörjük, hozzáadjuk az olajos halkonzervet, megszórjuk telemeával, tetszés szerint ízesítjük: citromlével, csilivel, sóval, borssal. Jól összekavarjuk és azonnal fogyasztjuk.   

2019. február 18., hétfő

Sütés nélküli torta, Juliannára

A 3 Júlia nevenapjára készült ez az egyszerű, finom torta. Itt Szebenben is megoldottuk a desszert készítését, mert olyan tortát választottunk amelyik nem igényel sem sütést, de nagy cicomázást sem.
Hozzávalók: 500 g petit Beurre keksz, 1 liter kókusztej, 10 evk. cukor, 4 tasak vaníliaízű pudingpor, 200 g vaj,  300-500 g fagyasztott gyümölcs(vegyes: meggy, málna, áfonya), 200 ml tejszín.
A 23 cm átmérőjű tortaformát nylon fóliával kibélelünk. 
400 g kekszet kézzel nagyobb darabkákra tördeljük. 
A kókusztejhez hozzáadjuk a cukrot meg a pudingport és készre főzzük, amikor langyos lett hozzáadjuk a vajat is és jól kikavarjuk, a kekszre töltjük, aztán a   végén a fagyott gyümölcsöt is hozzákavarjuk, de szép óvatosan, hogy a gyümölcsök épek maradjanak.
Az egészet a tortaformába kanalazzuk, tetejét megnyomkodjuk, majd kirakjuk a megmaradt kekszszel.
Szépen betakarjuk, egy tányért teszünk rá és egy éjszakára jégszekrényben pihentetjük.
Másnap egy tálcára borítjuk, tejszínhabbal bevonjuk és tetszés szerint díszítjük.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...