2016. augusztus 29., hétfő

Édes rúd, levelestésztából

E hétvégi desszertünk egy igen egyszerű, gyorsan elkészülő, nagyon olcsó süti volt. Próbáljátok ki, megéri!
Hozzávalók: 1 csomag 800 g-os  fagyasztott levelestészta, 2 tojásfehérje, 4 ek. cukor.
Szobahőmérsékleten kiengedett levelestésztát picit sodrófával kiserítjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd szép vékonyan és egyenletesen a tésztára kenjük.
Ujjnyi rudacskákra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, előmelegített 180 fokos sütőben, pár perc alatt, készre sütjük.

2016. augusztus 24., szerda

Sültpaprikás tökkrém

Már nem is tudom hányadik tökkrém variáció a blogon. Tehetek én róla, hogy az idén is sok főzőtök termett a kertünkben? Még szerencse, hogy szeretjük. Ez a krém nagyon hasonlít a zakuszkára, de csak a kinézetére, mert az íze hm, hm egészen más. 
Hozzávalók: 500 g friss főzőtök, 1 piros kápia paprika, 1-2 cikk fokhagyma, 1 evk. pirított szezámmag, 2 evk. olaj, só, bors.
A tököt meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, majd forró olajon a fokhagymával együtt megdinszteljük. Félretesszük. A paprikát megsütjük, megpucoljuk, feldaraboljuk. A szezámmagot enyhén megpirítjuk.
Egy nagyobb edénybe tesszük a dinsztelt tököt meg a sültpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pépesítjük. A végén megszórjuk pirított szezámmaggal és már tálalhatjuk is.
Friss töpörtyűvel és házi kenyérrel az igazi!!!

2016. augusztus 17., szerda

Sajtos tojáspörkölt

Ma egész nap esett. Még a kertbe sem tudtam kimenni zöldségért.
Ezért tojáspörköltet készítettem, másképpen...
Hozzávalók: 1 pici hagyma, 1 cikk fokhagyma, 300 ml tej, 100 g trapista sajt, 4 tojás, 1 evk. liszt, 2 evk. olaj, só, bors, fűszerpaprika.
Az apróra vágott hagymát forró olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel azzal is keveset pirítjuk, kevés hideg vizet majd tejet öntünk rá. Fűszerezzük, sóval borssal, fűszerpaprikával, kevés tőrt fokhagymával. Mielőtt besűrűsödne a mártásunk, rendre beleütjük a tojásokat is. Ha a tojások megfőttek , reszelt sajttal szórjuk meg és már tálalhatjuk is. Bármilyen tészta illik hozzá. Finom.

2016. augusztus 11., csütörtök

Bundázott káposzta

Nagyon finom vacsorát készítettem mára. Káposztát sütöttem ki bundába.
Hozzávalók: 1 fej friss káposzta, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez.
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, 8-ba vágjuk, ügyelve, hogy a torzsája megmaradjon, hisz az tartja össze a leveleket.
Enyhén sós vízben pár percig főzzük, lecsöpögtetjük róla a vizet, kihűtjük. Sózzuk, borsozzuk, lisztbe, aztán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban hirtelen kisütjük.
Melegen tálaljuk, de hidegen is finom. 

2016. augusztus 8., hétfő

Kekszes almás desszert

A sok dinnye meg fagyi után valami finom édesség után sovárogtam. Ne legyen nagyon édes, ne kelljen a sütőt használnom és gyorsan elkészüljön. Ehhez a desszerthez nem kell nagy főzési tudomány, szerintem ...
Hozzávalók: háztartási keksz, nyári alma, vaníliaízű pudingpor, cukor. Még: egy kisebb lábas, celofán
Először egy kisebb lábast celofánnal kibélelünk. A kekszeket nem áztatjuk be,  az edényben szépen körberakjuk, ügyelve, hogy az edény aljára is kerüljön.
Egy pár nyári almát nagyságtól függően(úgy 300 g-ot), meghámozunk, négybe vágjuk, magházukat eltávolítjuk és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés vizzel(éppen hogy ellepje), főni tesszük. 
tetszés szerint cukorral édesítjük. Amikr az alma majdnem megfőtt, az adagtól függően 1-2 tasak pudingporral besűrítjük.  A pudingport mielőtt az almához adnánk kevés vízben(100-200 ml) elkeverjük. Az almás pudingot az előkészített lábasba töltjük. Újra keksszel fedjük be. Pár órára jégszekrényben pihentetjük, aztán tálra borítjuk és szeleteljük. 

2016. augusztus 1., hétfő

Marha steak

Végre én is megkóstolhattam az Angus marhasteaket. Mit mondhatok? Össze sem lehet hasonlítani az eddig általam elkészített marhasteakekkel. Ez sokkal finomabb , húsa omlós és porhanyós, egyszerűen abbahagyhatatlan. Igaz egy kicsit drága, de megéri...
Hozzávalók: 300-400 g Angus marhahús. Még: só, bors, olaj meg vaj a sütéshez .
Mivel a húsdarab 4 cm-es vastagságú volt, egy éles késsel vízszintesen kettészeltem. Sóztam borsoztam majd mindkét oldalát olajban 3-3 percig sütöttem. A végén egy-egy kiskanál vajat tettem a hússzeletek tetejére és miután a vajban a húst átforgattam előmelegített tányérra szedtem ki. Pár perc pihentetés után krumplipürével meg kovászos uborkával fogyasztottuk. Mennyei volt!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...