2011. április 28., csütörtök
Húsvéti tojások
Tartozom nektek egy fotóval. A tegnapi salátát ezekből a szép tojáskákból készítettem. Hagymahéjjal festettük: zöld növénykéket tettünk mindegyik tojásra, harisnyába csavartuk, majd szépen a hagymahéjjal teli vízbe feltettük jó tíz percig főni.
Miután kivettük a léből a tojásokat ,eltávolítottuk a harisnyát róluk és a növénykéket, majd egy darabka szalonnával mindegyiket kifényesítettük. Ebben az évben 15 tojást festettünk ezzel a módszerrel. A többit pedig pirosra színeztük.
2011. április 27., szerda
Kapros tojássaláta
Ma estére egy finom kapros tojássalátát készítettem, a maradék húsvéti tojásokból.
Annyira finom volt, hogy percek alatt elfogyott.
Hozzávalók: 6 tojás, 5 evk. majonéz, egy közepes hagyma, 1 cikk fokhagyma, 2 evk. tejföl vagy joghurt, egy csokor friss kapor, só, bors, pirospaprika.
A tojásokat megpucoljuk, négybe vágjuk, hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, majd az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Egy jó evk. friss kaport szórunk rá, sózzuk, borsozzuk és óvatosan összekeverjük. Tálalásig jégszekrényben tartjuk, hogy az ízek összeérjenek.
2011. április 20., szerda
Húsvéti ajánlat, blogszülinap + díj
Csak két napot hiányoztam és már meggyűlt a dolgom itt a blogon.
Kedves blogtársaim játékra invitáltak: Alíz, egy csipet, Zsófi, Aleda, Zsuzsiga, M@rti.
Köszönöm a meghívást, igyekszem a játék szabályait teljesíteni.
A következő receptekkel szeretnék kedveskedni minden kedves olvasómnak aki benéz hozzám:
Sonkás, zöldséges muffinok
Diós patkó
Meggyes krémes szelet
Rahátos szelet
Színes raffaello golyók
Kakastaréj
Coca-colás szelet kiwivel
Mentás likör
Másodsorban díjat kaptam Cakenitől és Dittától
Kedves Lányok nagyon szépen köszönöm, megtisztelve érzem magam, hisz két prófi cukrásztól kaptam, akik nap mint nap csodálatos tortáikkal kápráztatnak el mindnyájunkat.
Továbbá ma van a blogom első szülinapja.
Ezúttal szeretném köszönteni a 140 követőmet, számtalan olvasómat. Köszönöm azt a sok szép megjegyzést amit nekem írtatok... Úgy érzem megérte beszállni... Köszönöm, hogy befogadtatok, büszke vagyok, hogy közétek tartozhatok!!!
MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Kedves blogtársaim játékra invitáltak: Alíz, egy csipet, Zsófi, Aleda, Zsuzsiga, M@rti.
Köszönöm a meghívást, igyekszem a játék szabályait teljesíteni.
A következő receptekkel szeretnék kedveskedni minden kedves olvasómnak aki benéz hozzám:
Sonkás, zöldséges muffinok
Diós patkó
Meggyes krémes szelet
Rahátos szelet
Színes raffaello golyók
Kakastaréj
Coca-colás szelet kiwivel
Mentás likör
Másodsorban díjat kaptam Cakenitől és Dittától
Kedves Lányok nagyon szépen köszönöm, megtisztelve érzem magam, hisz két prófi cukrásztól kaptam, akik nap mint nap csodálatos tortáikkal kápráztatnak el mindnyájunkat.
Továbbá ma van a blogom első szülinapja.
Ezúttal szeretném köszönteni a 140 követőmet, számtalan olvasómat. Köszönöm azt a sok szép megjegyzést amit nekem írtatok... Úgy érzem megérte beszállni... Köszönöm, hogy befogadtatok, büszke vagyok, hogy közétek tartozhatok!!!
MINDENKINEK KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
2011. április 15., péntek
Sonkás, zöldséges muffinok
Minket is megfertőzött a muffinláz, kénytelenek voltunk elkészíteni ezeket a tavaszváró finom muffinokat.
Hozzávalók: 150 g sajt, 100 g sonka, 3 tojás, 7 evk. olaj, 1 fél kaliforniai piros paprika, pár szál zöld hagyma, 300 ml joghurt, 12 evk liszt, 1 sütőpor, só.
A sonkát, a paprikát meg a hagymát apróra vágjuk, a sajtot megreszeljük és így vegyítjük a többi hozzávalóhoz. Egy picit állni hagyjuk amíg a sütő teljesen bemelegszik és a muffinsütőnket megolajozzuk és papírocskákat teszünk bele.
180 fokos sütőbe 20 percig, azaz tűpróbáig sütjük.
Tetejüket zöldhagymával, murokkal, vagy más zöldséggel díszítjük.
2011. április 11., hétfő
Köménymagos paradicsom leves
Ez a leves a lányom kedvence. Mára is ezt készítettem ebédre. Már van róla bejegyzés, amely itt található. Most csak abban különbözik, hogy kájzerrel készült és nem füstölt oldalassal.
Figyelmetekbe ajánlom, mert nagyon ízletes, a köménymag pedig külön aromát ad a levesnek.
2011. április 8., péntek
Szilvás palacsinta
Péntek. Paszulyleves után mi legyen a második fogás? Mi, ha nem egy kis vékonypalacsinta. Van még a kamrámban szilva kompót, készítek egy finom szilva zselét, amivel megtöltöm majd a palacsintákat.
Gondolom, hogy a vékonypalacsinta receptjét mindenki ismeri: tej, tojás, liszt, só.
Ezekből az alapanyagokból palacsintákat sütünk.
A szilva kompótot leszűrjük, a szilvákat apró darabkákra vágjuk. A levéhez(7 dl) egy vaníliás pudingport keverünk, teszünk még ha kell egy kis cukrot is és sűrű péppé főzzük. Tűzről levéve hozzáadjuk a feldarabolt szilvákat és hagyjuk kihűlni.
Ezzel a zselével töltjük gazdagon a palacsintákat, majd feltekerjük őket.
Tálaláskor mindegyiket félbevágjuk és úgy kináljuk, mert mutatósabb.
2011. április 6., szerda
Hobbychef díja
Nagy meglepetésemre e héten én lettem Hobbychef díjazottja. Megtiszteltetés számomra, hogy engem választott. Jól estek kedves szavai, örvendek hogy követi bejegyzéseimet és figyelemre méltónak találja. Köszönöm a díjat kedves Hobbychef!
2011. április 3., vasárnap
Színes Harisi
Mára egy fél adag Harisit készítettem. Azért fél adaggal, mert az utolsó pillanatban vettem észre, hogy nincs elég kókuszreszelékem, így kénytelen voltam minden hozzávalót felezni. A Harisit bizonyára mindenki ismeri, egy nagyon finom arab sütemény: édeskés citromos, kókuszos, egyszóval csodálatos desszert.
Hozzávalók: 100 g kókuszreszelék, 250 g griz( búzadara), 75 g olvasztott vaj, 375 g natur joghurt, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vanília. A sziruphoz egy pohár víz (2 dl), ugyanannyi cukor, fél citrom leve.
A fenti hozzávalókat egy tálban összevegyítjük, letakarjuk és egy jó órát sötét helyen pihentetjük. Az eredeti receptben fehér kókuszreszelék szerepel, én kénytelen voltam színessel potolni.
Egy óra elteltével, a masszát egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk, majd előmelegített sütőbe kb 5o percig sütjük. Kivesszük, vizes késsel óvatosan felszeleteljük, meglocsoljuk az előre elkészített sziruppal, majd újra visszatoljuk 10 percre a sütőbe.
2011. április 1., péntek
Csalán leves
Azzal kezdeném, hogy a szomszédomban lakik egy kedves néni, akit Irma néninek hívnak.
Egy kissé beteg szegény, de még kisétál a kapuig, vagy a hátsó udvaron matat vagy éppen a lányát figyeli ahogyan dolgozik a kertben. Mindig Tőle kérdezem mikor mit kell ültetni a kertben, mikor kell betakarítani, mindig jótanácsokkal halmoz el.
A tegnap is megkérdezte, ha nem főztem már csalán levest, s ha nem, hát ne késlekedjek, mert most az ideje, mert aztán elvénül a csalán. Így készítettem el idejekorán ezt a vitamindús levest.
Hozzávalók: 500 g friss megtisztított csalán, 5 tojás, fokhagyma, liszt, tejföl, vegeta.
Készítünk egy tojásos levest tárkony nélkül. Mielőtt behabarnánk a levest, a megtisztított, levelekre szedett csalánt leforrázzuk és úgy tesszük a levesbe. Csak öt percig hagyjuk főni. Tűzről levéve behabarjuk a levest tojássárgás tejföllel.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)