Ma 8 tepsi kiflit sütöttem, mindegyik tepsibe 21 kifli fért.
Ezt a receptet a neten találtam, mézeskalács tésztájából kifliket kell formálni. Hát , mondom, ezt pont nekem találták ki! Nincs türelmem, sem tehetségem mézes kekszeket írogatni ...
Hozzávalók: 2 tojás, 150 g porcukor, 4 evk. méz, fél kisk. fahéj+szegfűszeg, ujjnyi darabka friss gyömbér, 1 csapott kisk. szódabikarbóna, 250 g margarin, 600 g liszt, 100 g durvára vágott dió, pici só.
A tojásokat a cukorral meg a mézzel jól elkavarjuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, pici sót meg a fűszereket, belevágjuk a margarint, majd a végén a lisztet amihez először a szódaport vegyítettük.
Rugalmas tésztává gyúrjuk, de mielőtt jégszekrénybe tennénk, még a vagdalt dióval megszórjuk. Egy jó óra múlva, a tésztát több részre osztjuk, tenyerünkkel ujjnyi vékony rudakká sodorjuk, késsel feldaraboljuk, kiflikké formáljuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 5 percig sütjük.
Hidegen lehet glazúrozni, porcukorba forgatni, kinek -kinek ízlése szerint.
Minden kedves Olvasómnak Bloggertársamnak kellemes karácsonyi ünnepeket és szerencsében meg szeretetben gazdag boldog Új Évet kívánok!