2020. szeptember 28., hétfő
Szilvás reszelt sütemény
Ez egy nagyon finom őszi sütemény. Mutatós is, krémes is és nem utolsó sorban laktatós is.
Szerintem bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni. Szenzációs!
Hozzávalók (30x33 cm-es tepsihez):
200 g cukor, 3 tojás, 200 g margarin, 1 sütőpor, csipetnyi só, kb. 500 g liszt.
Még: 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 10 evk. cukor, 500 ml tej, 200 ml tejföl, 700 g szilva, fahéj.
A tojásokat a cukorral jól elkavarjuk. A margarint a lisztben szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót meg a sütőport, hozzátöltjük a tojásos cukrot és tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk és mindkét darabot a fagyasztóba tesszük.
Megfőzzük a pudingot, kihűtjük, aztán szép óvatosan hozzákavarjuk a tejfölt. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és mindegyiket négybe vágjuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beletesszük a fagyasztóból kivett és sodrófával kinyújtott egyik tésztalapot.
Rákenjük a tejfölös pudingos krémet, kirakjuk a felszeletelt szilvával, majd a fagyasztóból kivett másik tésztadarabot szépen ráreszeljük.
Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
2020. szeptember 16., szerda
Burgonyapelyhes barackos gombóc
Ha van otthon burgonyapelyhünk, nagyon gyorsan elkészíthetjük a barackos, vagy akár szilvás gombócot.
Hozzávalók(1o dr-hoz):2oo g burgonyapehely, 2 tojás, pici só, liszt amennyit felvesz, hogy lágy, de mégis rugalmas tésztát kapjunk.Még: 2 evk.olaj, 2 evk. zsemlemorzsa.
A krumplipehelyhez csak némi langyos vizet kell hozzáadni, összekeverni, és kész az áttört krumpli.
Hozzáadjuk a tojást, pici sót és a lisztet. A barackokat megmossuk,a magokat eltávolítjuk és jól becukrozzuk.
Egy kanál segítségével tésztát szakítunk, lisztes tenyerünkbe tesszük, közepébe egy fél barackot nyomunk, gombóccá formáljuk, majd enyhe sós vízben kifőzzük. Pirított prézlibe forgatjuk és AZONNAL FOGYASZTJUK!!!!
2020. szeptember 15., kedd
Paradicsomos, vékonylaskás karfiol leves (hús nélkül)
Ezt a finom levest nagyon, de nagyon szeretjük. Igaz hús nem jár bele, de így is nagyon ízletes tud lenni.
Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 kis fej zeller, 1 fej karfiol, 2 evk. paradicsompaszta, egy marék vékonylaska, 2 evk. liszt, 1 hagyma, 1 vegetakocka, egy csokor zellerzöld(nekem csak szárított volt), 2 evk. olaj, só, pici cukor.
Megtakarítjuk a sárgarépát meg a zellert és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel, felöntjük hideg vizzel. Hozzáadjuk a hagymát, a vegetakockát, az apróra vágott zellerzöldet. Sózzuk és jó 3o percet hagyjuk főni.
Rendre hozzáadjuk először a megmosott rózsákra szedett karfiolt, azután a paradicsompürét, a végén pedig a laskát. Pici cukorral ízesítjük és azonnal tálaljuk.
2020. szeptember 14., hétfő
Parmezános bundás padlizsán
Adăugați o legendă |
Ezen a nyáron nálunk ez volt a sláger. Felfedeztem ezt a csodás kombinációt, friss paradicsommal vacsorára csak úgy faltuk. Mindig csak egy padlizsánt sütöttem ki, mert forrón a legfinomabb.
Hozzávalók: 1 friss padlizsán, 1 tojás, kevés liszt, só, bors, olaj a sütéshez. Még: 2 evk. reszelt parmezán sajt.
A padlizsánt megmossuk, kárikára vágjuk és enyhén besózzuk. Előkészítük 2 tányért: egyikbe lisztet teszünk, a másikba pedig a felvert tojást.
A padlizsán szeleteket papírtörlővel letöröljük és mindegyiket beborsózzuk, először lisztbe, majd tojásba mártjuk és forró olajban megsütjük. Sütés után azonnal megszórjuk reszeltsajttal. Friss paradicsommal, paprikával érdemes fogyasztani.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)