Meg voltam győződve, hogy ez a sütemény már rég a bejegyzéseim között sorakozik, és nagyot csalódtam.
Ilyenkor tavasszal többször megsütöm, a családom nagy nagy örömére. Most is dupla adagot készítettem, tésztája pedig az ALMÁS LEPÉNY-é. Megjegyzem, hogy a tehéntúrót (szinte mindig), a LDL-ből veszem, ami 1 kg-os vedrecskében van. Nagyon finom krémes állagú, így a töltelékből legalább a tejfölt kisporólhatom.
Hozzávalók 2 adaghoz: 600 g liszt, 250 g margarin(UNIREA), 4 tojás, 250 g cukor, 2 evk. tejföl, 1 sütőpor (vagy 1 kisk. szódabikarbóna+1 kisk. ecet), pici só.
A töltelékhez: 1 kg tehéntúró, 5 tojás, 250 g porcukor, 4 tasak vaníliapor, 150 g mazsola, 1 citrom héja.
Először a tésztát állítjuk össze.
A tojásokat a tejföllel és a cukorral jól elkavarjuk, hozzáadjuk a lágy(de nem olvasztott) margarint, majd a lisztet amibe sót és sütőport vegyítettünk. 2 órát jégszekrényben pihentetjük. Addig 2 tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A tésztát 4 részre osztjuk. Kettőt, miután kiserítettük, a tepsikbe tesszük, amire aztán a töltelék kerül. A túrót a tojássárgákkal, a porcukorral és a vaníliával elkavarjuk, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, a citromhéjat, majd a végén a kemény tojáshabot. A krémet a két tepsibe osztjuk és a maradék kinyújtott lapokkal betakarjuk. Mielőtt sülni tennénk, villával megszúrkáljuk. Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. Felvágás előtt porcukrot szórunk rá.